بررسی دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی

بررسی دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی:

 

 

 

 

سانتریفیوژ یک دستگاه آزمایشگاهی است که برای جداسازی مایعات و گازها بر اساس چگالی استفاده می شود. جداسازی با چرخاندن یک ظرف حاوی مواد با سرعت بالا انجام می شود. نیروی گریز از مرکز مواد سنگین تر را به خارج از ظرف می راند. این دستگاه در اکثر آزمایشگاه ها از دانشگاهی ، بالینی و تحقیقاتی یافت می شود. از سانتریفیوژ برای تصفیه سلول ها ، اندامک های زیر سلولی ، ویروس ها ، پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک استفاده می شود. انواع مختلفی از سانتریفیوژها وجود دارد که می توان آنها را بر اساس کاربرد مورد نظر یا طراحی طبقه بندی کرد. از انواع مختلف بزرگ تا میکرو سانتریفیوژ ، انواع زیادی در دسترس محققان قرار دارد.

 

سانتریفیوژ چگونه کار میکند؟

سانتریفیوژ برای جداسازی ذرات معلق در مایع با توجه به اندازه و چگالی ذرات ، ویسکوزیته محیط و سرعت روتور عمل می کند.

 

در یک محلول ، نیروی گرانشی باعث می شود ذرات با چگالی بالاتر از حلال فرو بروند و ذرات با چگالی کمتر از حلال به بالا شناور شوند. سانتریفیوژ از اختلاف حتی اندک چگالی برای جدا کردن ذرات درون محلول استفاده می کند.

 

با چرخش روتور به دور محور مرکزی ، نیروی گریز از مرکز ایجاد می کند که باعث حرکت ذرات از محور چرخش می شود. اگر نیروی گریز از مرکز از نیروهای شناور محیط مایع و نیروی اصطکاک ایجاد شده توسط ذره فراتر رود ، ذرات رسوب می کنند.

 

انواع روتور ( چرخاننده ) سانتریفیوژ:

دو طرح روتور بسیار رایج وجود دارد: زاویه ثابت و چرخان.

 

روتور زاویه ثابت طوری طراحی شده است که لوله ها را در یک موقعیت ثابت در زاویه ثابت نسبت به محور عمودی چرخش (تا حدود 45 درجه) نگه دارد. سانتریفیوژ باعث رسوب ذرات در کنار و پایین لوله می شود. طراحی سطل نوسان به لوله ها اجازه می دهد تا از حالت استراحت عمودی خارج شوند تا در حین سانتریفیوژ شدن موازی افق شوند. در نتیجه رسوب در انتهای لوله ایجاد می شود.

 

روتورهای زاویه ثابت برای کاربردهای گندله سازی یا برای حذف ذرات از یک سوسپانسیون و دور ریختن بقایا یا بازیابی ایده آل هستند. در حالی که روتورهای چرخان برای جداسازی نمونه های با حجم زیاد در سرعتهای پایین و حل نمونه ها در شیبهای سرعت (منطقه ای) مناسب هستند. .

 

انتخاب سانتریفیوژ مناسب:

سانتریفیوژها ممکن است بر اساس حداکثر سرعت طبقه بندی شوند که به صورت دور در دقیقه (RPM) اندازه گیری می شوند. سرعتها بین 0 تا 7500 دور در دقیقه برای سانتریفیوژهای کم سرعت ، تا 20000 دور در دقیقه یا بیشتر متغیر است.

سرعت روتور سانتریفیوژ اغلب به عنوان RCF در واحد گرانش (x g) برای روشهای مختلف بیان می شود. با این حال ، بسیاری از سانتریفیوژها سرعت را به صورت دور در دقیقه (RPM) نشان می دهند. برای اطمینان از شرایط تجربی مناسب ، تبدیل ضروری است. فرمول زیر برای تبدیل RPM به RCF استفاده می شود. جایی که R شعاع روتور (سانتی متر) و S سرعت (RPM) است:

g = (1.118 x 10-5) R S2

 

نکات ایمنی:

همیشه قبل از کار ، سانتریفیوژ را روی سطح مناسب قرار دهید.

سانتریفیوژ بر روی سطح تراز باشد.

در حین حرکت روتور درپوش را باز نکنید.

اگر سانتریفیوژ تکان می خورد یا می لرزد ، دوشاخه را بکشید.

 

 

 

 

 

دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات بیمارستانی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی

گروه سهند اولین مرکز آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در ایران

@sahandbme

 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش