سخت افزار مورد نياز برای دستگاه مانیتورینگ علائم حياتی

همزمان با پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن در روند کنترل علائم حیاتی بیماران در بخشهای ویژه ، سیستمهای مانیتورینگ علائم حیاتی بیمار به عنوان یکی از اجزاء اصلی و غیر قابل حذف این بخشها در آمده است . این سیستمها عموما بر مبنای یک سیستم کامپیوتری بنا می شوند . به این معنا ه وقتی ساختار آنها را به لحاظ سخت افزاری بررسی می کنیم می توانیم اجزاء یک کامپیوتر کامل را در آنهامشاهده کنیم . منتهای مراتب با توجه به اینکه این کامپیوتر تک منظوره طراحی شده است ، لذا برای بالا بردن کارایی و نیز کم کردن حجم دستگاه و نیز رعایت پاره ای استانداردهای اجباری تعدادی از قطعات آنها تغییر شکل داده و یا از قطعاتی که بیشتر کاربرد صنعتی دارند استفا ده شده تا قطعات موجود در بازار که جنبه استفاده عمومی دارند .


اولین باری که یک مانیتور علائم حیاتی را باز کردم ، با این پیش زمینه به دنبال قطعات اصلی آن می گشتم تا پس از شناسایی نسبت به رفع عیب مورد نظرم اقدام کنم . با کمی تلاش اکثر قطعات را شناختم . در این میان یک حلقه مفقوده داشتم و آن هارد دستگاه بود . چراکه هیچ اثری از هارد در این دستگاه نبود . با توجه به اینکه سیستم دارای پردازنده بود و همچنین سیستم عامل داشت و اطلاعات بیمار را می توانست ذخیره کند ، لزوم وجود یک چنین قطعه ای غیر قابل انکار بود . البته باید اعتراف کنم آن روز به نتیجه دلخواه نرسیدم . آنچه در زیر به آن می پردازم نتیجه تجربیات من بعد از آن روز هست که امیدوارم برای شما سودمند باشد .

در سیستم های مانیتورینگ علائم حیاتی جدید علی رغم pc base بودن تقریبا هیچگاه نمی توان اثری از هارد به شکل تجاری مرسوم در بازار مشاهده کرد . در عوض از سیستمهای دیگری استفاده می شود که به صورت الکترونیکی اطلاعات را بر روی قطعاتی ذخیره میکنند . در ادامه به معرفی چند مورد که کاربرد بیشتری دارند می پردازیم

1- حافظه های فلش ( flash memory ) : یکی از پرکابرد ترین ابزارهای ذخیره اطلاعات می باشند که در سیستمهای خانگی نیز استفاده از آنها بسیار باب شده است . حسن استفاده از آنها در مقابل هارد دیسکهای معمول کم مصرف بودن ، کوچک بودن ، عمر بالا و نیز عدم صدمه پذیری در اثر حرکات تند و حتی ضربه ها می باشد

2- Doc یا Disk On Chip : همانطور که از نامش پیدا است این حافظه به صورت یک چیپ کامپیوتری می باشد . این قطعه عموما بر روی مادر بردهای مخصوصی که جایی برای نصب آن پیش بینی شده است به کار می رود .


3- Ram Rom : این قطعه عموما به صورت یک برد است کهبسته به نوع آن بر روی یکی از اسلاتهای مادربورد نصب می شود . همانطور که از نامش پیداست دارای دو قسمت کاملا مجزا به لحاظ سخت افزاری می باشد و از یک Ram و یک Rom تشکیل شده که با ترکیب این دو قسمت این قطعه نیازهای سیستم را به لحاظ نیاز به حافظه را براورده می سازد .



4- Dom یا Disk On Module : این قطعه دقیقا مثل یک هارد کوچک عمل می کند و نحوه ذخیره سازی اطلاعات بر روی آن دقیقا مثل یک هارد می باشد و بر روی محل اتصال کابل IDE بر روی مادربورد نیز نصب می شود . منتهای مراتب ساختار آن به جای مغناطیسی ، الکترونیکی است .


ذکر این نکته را لازم می دانم که Doc ها و Ram Rom ها برای برنامه ریزی شدن نیاز به نرم افزارهای خاص و گاها پروگرامرهای مناسب می باشند و لی فلش مموری ها و Domها از این لحاظ همانند هارد دیسک های مغناطیسی عمل می کنند . عمده سیستم عامل های مورد استفاده برای راه اندازی مانیتورهای علائم حیاتی سیتم عامل Dos و Unix می باشد هرچند این امر به معنای استفاده از دیگر سیستمهای عامل نیست .
 

۵
از ۵
۹ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش