دستگاه امحا و بی خطر سازی زباله های بیمارستانی

دستگاه امحا و بی خطر سازی زباله های بیمارستانی بی خطر سازی زباله عفونی

دستگاه امحا زباله برای بی خطر سازی زباله عفونی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه امحا زباله بیشتر با نام دستگاه اتوکلاو زباله نیز شناخته می شود. در این دستگاه زباله های عفونی در داخل محفظه استیل دستگاه امحا زباله قرار گرفته و از ترکیب بخار آب ، فشار خلا و دما برای استریل و بی خطر سازی زباله عفونی استفاده می شود. در دستگاه زباله سوز بیمارستانی این زباله های عفونی در کوره مخصوص دستگاه قرار گرفته و طی مراحلی سوزانده می شود. این دو دستگاه هر دو در بیمارستان ها برای تدفین زباله ها مورد استفاده قرار می گیرد. ولی هنوز برتری هیچکدام نسبت به دیگری به اثبات نرسیده است.

 

بسیاری اعتقاد دارند در روش بی خطر سازی زباله عفونی اطمینان ۱۰۰ درصدی برای از بین رفتن تمامی ویروس های خطرناک از وسایل عفونی وجود ندارد. از طرف دیگر این دستگاه حجم زباله های بیمارستانی را کاهش نمی دهد. البته مدل های جدید تر دستگاه امحا زباله مجهز به سیستم خرد کن نیز هستند. از طرف دیگر دستگاه زباله سوز بیمارستانی با اینکه تمامی زباله های تولید شده در بیمارستان را کاملا ذوب کرده و از بین می برد. ولی این دستگاه زمانی برای محیط زیست بی خطر خواهد بود که بخار ها و دود های ناشی از سوختن زباله ها از فیلتر ها و دستگاه های تصفیه عبور کرده ، پاکسازی شده و بخار سمی وارد هوای آزاد نشود. دستگاه زباله سوز نسبت به پیاده سازی بی خطر سازی زباله عفونی هزینه بیشتری در پی خواهد داشت.

 

●روش های بی خطر سازی زباله عفونی

▪︎ بی خطر سازی زباله با حرارت

▪︎بی خطر سازی زباله با مواد شیمیایی

▪︎بی خطر سازی زباله با انرژی تابشی

 

بی خطر سازی زباله با حرارت:

بی خطر سازی زباله با حرارت معمولا در اتوکلاو زباله مورد استفاده قرار می گیرد. این حرارت زیاد نبوده و معمولا کمتر از ۲۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. در این روش بی خطر سازی علاوه بر حرارت از بخار آب و فشار نیز برای استریل استفاده خواهد شد. البته این روش خود در دو مدل با استفاده از بخار و گرمای خشک می باشد. و برای هر نوع زباله و با توجه به میزان و نوع کثیفی و عفونت از گرمای خشک و یا بخار آب استفاده خواهد شد.

 

بی خطر سازی زباله با مواد شیمیایی:

در این روش از مواد شیمیایی برای بی خطر سازی زباله عفونی استفاده می شود. مواد شیمیایی از قبیل اسید پراستیک ، دیوکسید کلر ، هیپوکلرید سدیم و … در این روش ضایعات ابتدا خرد شده و ریز می شوند. سپس در مواد شیمیایی آمیخته شده و ضد عفونی می گردند. در مرحله بعد آب مواد شیمیایی گرفته شده و بازیابی خواهد شد و قطعات خشک شده و با توجه به نوع آن بازیابی و یا تدفین خواهد شد.

 

بی خطر سازی زباله با انرژی تابشی:

در این روش با استفاده از انرژی تابشی مانند اشعه فرا بنفش ، نورد الکترون و یا روش های دیگر بی خطر سازی زباله های عفونی صورت می گیرد. اشعه فرابنفش UV خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. در این روش ابتدا زباله ها با استفاده از خرد کن خرد و ریز شده و بعد اشعه فرابنفش به آن تابیده شده و قطعات و زباله ها را ضد عفونی خواهد کرد. در بی خطر سازی با استفاده از نورد الکترون نیز بعد از خرد شدن زباله ها الکترون ها با انرژی زیاد به زباله ها اعمال شده و میکروب های موجود بر روی آنها را ازبین می برد. سرعت استریل و پاکسازی به نوع میکروب هها و میزان چسبندگی آن بر روی قطعات بستگی دارد.

 

دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات بیمارستانی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی

گروه سهند اولین مرکز آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در ایران

@sahandbme

 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش