پمپ درد

بررسی دستگاه پمپ درد:

 

یکی از روش های جدید برای کاهش درد استفاده از پمپ درد است زیرا استفاده از قرص های مسکن برای کاهش درد بعد از عمل همیشه موثر نیست. پمپ های درد با تزریق مداوم دارو شرایطی را ایجاد می کنند تا بیمار در طول زمان لازم بی درد باشد. این دستگاه ها بیشتر برای بیماران بعد از اعمال جراحی به کار می روند. در ادامه این بخش بیشتر با کارایی پمپ کنترل درد آشنا خواهید شد.پمپ درد یک دستگاه شبیه به سرم است و هنگامی که درد به شما فشار می آورد، یک دارو را وارد بدن تان می کند.این پمپ به یک لوله نازک و ارتجاعی چسبیده است که داخل رگ قرار می گیرد و دارو از طریق همین لوله وارد بدن می شود.

 

پمپ کنترل درد چیست؟

پمپ درد یک دستگاه شبیه به سرم است و هنگامی که درد به شما فشار می آورد، یک دارو را وارد بدن تان می کند. در بیشتر موارد پمپ درد داروهای مسکن اپیوئید مانند مورفین, فنتانیل و هیدرومورفون را به بدن شما می دهد. این پمپ به یک لوله نازک و ارتجاعی چسبیده است که داخل رگ قرار می گیرد و دارو از طریق همین لوله وارد بدن می شود.

 

روش دیگری هم برای استفاده از پمپ درد وجود دارد در این روش یک کاتتر درد داخل فضای اپیدورال قرار می گیرد و به دستگاه یا پمپ درد وصل می شود. به این ترتیب داروهای ضد درد با تزریق اپیدورال وارد بدن می شوند. البته این روش شرایط و داروهای خاص خود را دارد و دقت متفاوتی را نسبت به روش های عادی بی حسی می طلبد.

 

چرا از پمپ کنترل درد استفاده میشود؟

در گذشته برای کنترل درد در بیماران اغلب از داروهای خوراکی یا تزریقی استفاده می شد اما تعیین دوز داروی مورد نیاز برای هر بیمار مشکل بود و بیمار زمانی که اثر بخشی دارو تمام می شد تا تزریق یا مصرف دارو دچار درد می شد و درد بیمار در فواصل زمانی بین مصرف این داروها ادامه پیدا می کرد و به خوبی کنترل نمی شد. پمپ های درد با تزریق مداوم دارو سبب می شود بیمار در طول زمان لازم بی درد باشد.

 

انواع پمپ درد:

پمپ درد دو نوع کلی دارد که شامل:

پمپ درد الکترونیکی:

این نوع پمپ درد که معمولا در مراکز درمانی بیمارستان ها استفاده می شود و از یک پمپ و یک کیسه نگه دارنده دارو تشکیل شده است و در زمان های لازم مقدار تعیین شده ای از دارو را به بیمار تزریق می کند و امکان کنترل دقیق دارو را فراهم می کند.

 

پمپ درد مکانیکی:

این نوع پمپ درد یک بار مصرف هستند. درجات پمپ های مکانیکی از قبل تعیین شده هستند و ما فقط قابلیت انتخاب یکی از آن ها را داریم. پزشک با توجه به میزان درد و شدت بیماری تنظیمات را انتخاب می کند و دارو از طریق پمپ به صورت مداوم برای مدت زمان لازم مثلا 24 ساعت یا بیشتر به داخل رگ بیمار تزریق می شود.

تنظیمات پمپ های الکترونیکی دقیق تر است و وجه مشترک بین این دو پمپ محفظه های آن ها است که با داروهای مخدر، آرام بخش، مسکن و ... یا ترکیبی از این داروها پر می شوند و مقدار تزریق دارو در هر دوی آن ها قابل تنظیم است.

 

زمان وصل نمودن پمپ به بدن:

پمپ درد را ممکن است بعد از بیهوش شدن بیمار و قبل از شروع جراحی به بدن وصل کنند و یا در پایان عمل قبل از به هوش آمدن بیمار پمپ وصل و تزریق شروع شود. در هر دو روش موقعی که بیمار از حالت بیهوشی خارج می شود دردی نخواهد داشت یا دردش بسیار اندک خواهد بود.

 

کنترع عملکرد پمپ درد توسط درمانگر:

درمانگر شما روی این پمپ ها کنترل دارد و آن را برای اعمال داروهای مسکن طبق تجویز پزشک تنظیم می کند. این پمپ برای استفاده کاملاً امنیت دارد زیرا شما از طریق فشار دادن دکمه هنگام احساس درد، دارو را وارد بدن می کنید اما اگر زمان مناسب استفاده از دارو نباشد، این پمپ دارو را به شما نمی دهد.

به خاطر داشته باشید که هیچ کس نباید به غیر از خودتان دکمه اعمال دارو را فشار دهد. هنگامی که پمپ خالی باشد، حتماً آلارم می دهد که شما بدانید خالی است و دارویی ندارد.

 

چه کسی باید از پمپ درد استفادع کند؟

پزشک ممکن است برای بعد از جراحی در بیمارستان به شما پمپ درد بدهد. این پمپ ها همچنین برای افرادی که با انواع مختلف درد ها از جمله سرطان و مشکلات مزمن مواجه هستند، تجویز می شوند. اگر درد شدید باشد و فرد از پمپ هم استفاده کند اما اثربخشی خاصی نداشته باشد، حتماً باید تیم بیمارستان را در جریان بگذارند.

 

 

چند وقت یکبار از پمپ درد استفاده میشود؟

شما می توانید هر زمان که احساس درد داشتید، از پمپ درد استفاده کنید. اگر خواب آلوده بودید، نباید این دکمه را فشار دهید. هدف پمپ درد، نگه داشتن درد در سطحی است که بتوانید آن را کنترل کنید.

 

فواید پمپ درد چیست؟

افرادی که از پمپ درد استفاده می کنند، اغلب داروی مسکن کمتری مصرف می کنند و خستگی کمتری به آن ها غلبه می شود.

افرادی که کمتر خسته شوند خطر لخته شدن خون بعد از جراحی در آن ها کاهش پیدا می کند.

افرادی که اضطراب کمتری را تجربه کنند، می توانند به آرامش کافی برسند و راحت تر به دوران قبل از عمل جراحی بر گردند.

 

در نتیجه کنترل بهتری روی خودشان خواهند داشت.

 

 

 

 

 

 

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

 

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش