بررسی مشکلات و اجزا دستگاه ونتیلاتور

بررسی مشکلات و اجزا دستگاه ونتیلاتور

دستگاه ونتیلاتور از عناصر اصلی مورد استفاده بیماران دارای وضعیت تنفسی وخیم می باشد. این دستگاه بسته به نوع عیب و نقص موجود، اغلب اوقات قابل تعمیر است. 

 

تعمیر ونتیلاتور در میزان و اکسیژن رسانی اصولی به ریه بیماران بدحال کمک می‌کند. در واقع این دستگاه کاربردی همچون اغلب لوازم برقی دیگر، گاهی به تعمیر و سرویس نیاز دارد. تعمیر به موقع دستگاه از بروز اتفاقات ناگوار در سلامت جسمی بیماران پیشگیری می‌کند.

 

کارایی و ساختار دستگاه ونتیلاتور میزان اهمیت تعمیر ونتیلاتور را مشخص می نماید. بنابراین ابتدا به بررسی آن می پردازیم. دستگاه ونتیلاتور (ventilator) یا تنفس مصنوعی، وسیله ای است که  عمل تنفس را برای بیماران دارای مشکلات حاد تنفس انجام می‌دهد. 

 

در واقع این دستگاه سبب انجام دم و بازدم مصنوعی در ریه فرد می‌شود. این دستگاه در مواقع اضطراری که فرد فاقد توانایی تنفس صحیح است، کاربرد دارد. به عبارت دیگر ونتیلاتور بیماری تنفسی را رفع نمی‌کند. بلکه سبب اکسیژن رسانی به ریه فرد می گردد. این دستگاه با ایجاد فشار مثبت سبب دمیدن اکسیژن در ریه های فرد می‌شود. 

 

اولین دستگاه ونتیلاتور در بحبوحه جنگ جهانی دوم ساخته شد. شیوه تعمیر ونتیلاتور های مختلف، با یکدیگر متفاوت است. امروزه پیشرفته ترین ونتیلاتور ها در مراکز درمانی با هدف تامین اکسیژن مورد نیاز بدن بیماران تحت درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

 

تعمیر ونتیلاتور با شناخت اجزای آن 

تسلط کافی به اجزای تشکیل دهنده ونتیلاتور، تشخیص اختلال و تعمیر ونتیلاتور را تسریع و تسهیل می بخشد. این دستگاه به طور معمول از چند نمایشگر، کلیدهای کنترل، سیستم برق کشی، بدنه و تجهیزات ایمنی اضطراری تشکیل شده است. دلیل تعمیر این دستگاه، اختلال در بخش های ذیل می باشد. 

 

برق کشی:

سیستم برق ونتیلاتور، بخشی اساسی در کارکرد صحیح سیستم می باشد. هرگونه اختلال در سیم کشی داخلی دستگاه، دوشاخه، سیم ها و… سبب تعمیر ونتیلاتور می گردد. معیوب شدن سیستم برق دستگاه به معنی عدم کارکرد آن و به خطر افتادن جان بیمار است. 

 

نمایشگرها:

هرگونه اختلال در نمایشگر ها منجر به تعمیر ونتیلاتور می‌گردد. نمایش غلظت، فشار و کیفیت اکسیژن دستگاه توسط نمایشگر ها صورت میگیرد. اطلاعات روی صفحه نمایش توسط اسپکتروفتومتر، سنسورها و اسپیرومتر اندازه گیری می‌شوند. در واقع هرگونه اختلال در لوازم اندازه گیری منجر به نمایش اطلاعات نادرست می‌گردد. 

 

کنترل‌کننده‌ها:

تنظیم و کنترل کارکرد دستگاه توسط کلیدهای کنترل کننده میسر می‌گردد. تعمیر ونتیلاتور منجر به رفع اختلالات موجود در سیستم کنترل و تنظیم دستگاه می شود. کنترل جریان گاز، مخازن گاز، مخلوط شدن گاز، مرطوب شدن گاز و تنظیم فشار اکسیژن برای حفظ سلامت بیمار الزامی است. 

 

اختلال در هر یک از تجهیزات مخلوط کردن گاز، مرطوب نمودن گاز، تنظیم فشار و جریان گاز سلامت بیمار را تهدید می‌کند. از این رو سرویس و تعمیر بخش های نامبرده توسط تعمیرکاران حرفه ای برای اطمینان از کارکرد صحیح دستگاه الزامی است. 

 

• تنظیم و کنترل کارکرد دستگاه توسط کلیدهای کنترل کننده میسر می‌گردد. تعمیر ونتیلاتور منجر به رفع اختلالات موجود در سیستم کنترل و تنظیم دستگاه می شود. کنترل جریان گاز، مخازن گاز، مخلوط شدن گاز، مرطوب شدن گاز و تنظیم فشار اکسیژن برای حفظ سلامت بیمار الزامی است. 

 

اختلال در هر یک از تجهیزات مخلوط کردن گاز، مرطوب نمودن گاز، تنظیم فشار و جریان گاز سلامت بیمار را تهدید می‌کند. از این رو سرویس و تعمیر بخش های نامبرده توسط تعمیرکاران حرفه ای برای اطمینان از کارکرد صحیح دستگاه الزامی است. 

 

سایر اجزا 

دستگاه تنفس مصنوعی دارای اجزای دیگری چون موتور، لوله های انتقال هوای دم و بازدم، فیلتر ها و بدنه می باشد. تازگی و عدم نشت لوله ی دم ونتیلاتور سبب کیفیت تنفس بیمار می‌گردد. اختلال در موتور دستگاه نیز موجب ناهماهنگی سیستم و عدم کارآیی صحیح آن میشود. 

 

اهمیت تعمیر ونتیلاتور :

راز اهمیت تعمیر ونتیلاتور در کاربرد و فایده آن نهفته است. یکی از ضروری ترین و کاربردی ترین دستگاه های مورد استفاده در بیمارستان ها و بخش مراقبت های ویژه، ونتیلاتور است. این دستگاه برای بیماران فاقد توانایی تنفس طبیعی، تنفس انجام می‌دهد. در واقع سبب زنده نگه داشتن بیماران بدحال برای اجرای روش های درمانی می گردد. 

 

اختلال در هریک از اجزای این دستگاه، بازی با جان بیماران است. از این رو تعمیر ونتیلاتور دارای نقص به امری مهم و حیاتی در حفظ جان بیماران شده است. قطعا تعمیر تخصصی دستگاه فعلی از خرید یک دستگاه دیگر، به صرفه تر است. در واقع تعمیر دستگاه علاوه بر حفظ جان بیماران، هزینه های بخش درمان را کاهش می‌دهد. 

 

اجزای قابل تعمیر ونتیلاتور :

تعمیر ونتیلاتور شامل تعویض یا تعمیر قطعات مختلف دستگاه می باشد. دستگاه تنفس مصنوعی سه اتصال کمپرسور، ورودی هوا و اکسیژن است. هر یک از قسمت های مذکور باید به ورودی های اختصاصی متصل شوند. در غیر اینصورت سیستم دچار اختلال می‌گردد. بخش های قابل تعمیر ونتیلاتور شامل موارد ذیل می باشند: 

• تعمیر و تعویض برد صفحه نمایشگر 

• تعمیر سیم کشی و مدارهای الکتریکی دستگاه 

• تعویض یا تعمیر شیرهای مغناطیسی مورد استفاده در دستگاه 

• تعویض یا تعمیر شیرهای دیجیتالی دستگاه 

• عیب یابی، تعویض یا تعمیر سنسور سنجش جریان هوای دستگاه 

• عیب یابی، سرویس یا تعمیر فیلتر ضدعفونی هوا دستگاه 

• تعویض یا تعمیر بخش مرطوب کننده دستگاه 

• تعمیر یا تعویض لوله های دم و بازدم در صورت نیاز 

• تعمیر و تعویض سنسورها و سیستم های کنترل کیفیت اکسیژن 

• عیب یابی و سرویس ترانسدیوسر های دستگاه 

 

انواع دستگاه ونتیلاتور 

تعمیر ونتیلاتور ها محدود به نوع خاصی از آنها نمی‌شود. دستگاه های تنفس مصنوعی مختلفی با تفاوت های بزرگ و کوچک اما با هدف اکسیژن رسانی به ریه بیماران وجود دارند. این دستگاه ها متناسب با شدت عارضه، نوع عارضه، میزان هوشیاری بیمار و مدت استفاده، کاربرد دارند. 

 

ونتیلاتور فشار منفی 

دستگاه ونتیلاتور فشار منفی در واقع اولین دستگاه تنفس مصنوعی ساخت دست بشر است. این دستگاه امروزه نیز در مرکز درمانی کاربرد دارد. این دستگاه حاوی یک محفظه بزرگ برای قرارگیری بدن بیمار از گردن به پایین در دستگاه است. خارج نمودن هوای درون محفظه و ایجاد فشار منفی سبب کشیدگی قفسه سینه و عمل دم می‌گردد. 

 

ونتیلاتور فشار مثبت 

تعمیر ونتیلاتور فشار مثبت نیازمند تسلط به کارآیی انواع آنها می باشد. ونتیلاتور های فشار مثبت نسل جدید دستگاه های تنفسی اند که دارای انواع ثابت و پرتابل می باشند. این دستگاه ها در دو نوع تهاجمی و غیر تهاجمی و همچنین فشار ثابت، زمان ثابت و حجم ثابت تولید شده اند. 

نحوه کار این دستگاه ها اکسیژن رسانی به سیستم تنفسی بیمار از طریق لوله های اختصاصی دم است. دستگاه  پرتابل همانگونه که از نامش پیداست قابل جابجایی است. عملکرد همه این دستگاه ها مراحل دم و بازدم است که طی فرآیند های خاصی انجام می‌شود. 

 

تعمیر ونتیلاتور های مختلف از فشار منفی تا انواع فشار مثبت قابل انجام است. در واقع ساختار این دستگاه های به گونه ای است که امکان تعمیر، تعویض و سرویس قطعات مختلف امکان پذیر است. تعمیر انواع ونتیلاتور نیازمند دانش و آگاهی نسبت به نحوه عملکرد، نواقص احتمالی، قطعات قابل تعویض و… است. 

 

قطعات هر دستگاه با دستگاه دیگر تفاوت های دارد، از این رو نمی‌توان نسبت به تعمیر دستگاه های مختلف، یک روش را در پیش گرفت. عیب یابی و کشف نقص دستگاه گام بزرگی در رفع مشکل محسوب می‌شود. به عبارتی بدون یافتن نقص اصلی ونتیلاتور، تعمیر و تعویض قطعات فایده چندانی در. رفع مشکل اصلی ندارد.

 

 

۵
از ۵
۷ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش