بررسی دستگاه ادیومتری

بررسی دستگاه ادیومتری:

دستگاه شنوایی ما در خطر کاهش میزان شنوایی و آسیب خواهد بود. مشاغل پر سر و صدا و دارای آلودگی های صوتی زیاد و یا آسیب فیزیکی به گوش از جمله عواملی است که می تواند باعث کاهش شنوایی شود. محاسبه میزان آسیب دیدگی شنوایی با استفاده از دستگاه ادیومتری یا شنوایی سنجی به ما کمک می کند که بتوانیم درمان و یا تقویت کننده ی صدا (سمعک) مناسب تدارک ببینیم. دستگاه ادیومتری با استفاده از سیگنال های صوتی با فرکانسهای خالص آستانه شنوایی فرد را بررسی می نماید. آستانه  شنوایی به کم ترین مقدار انرژی صوتی که فرد بشنود می گویند. کارگران کارگاه های پر سرو صدا نیاز دارند حداقل هر 6 ماه یک بار توسط دستگاه ادیومتری یا شنوایی سنجی بررسی شنوایی داشته باشند.

دستگاه اُدیومتری که با نام شنوایی سنجی نیز از آن یاد می کنند جهت بررسی مشکلات مربوط به شنوایی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه آستانه شنوایی افراد را در فرکانس های مختلف مورد ارزیابی قرار می دهد. شنوایی افرادی که در مشاغل پرسروصدا مشغول به کارند می بایست هر شش ماه یک بار با این دستگاه مورد بررسی قرار گیرد.

 

آزمایش های ادیومتری:

آزمایش های ادیومتری یا شنوایی سنجی شامل دو دسته است:

1-  آزمایش انتقال راه هوایی

2-  آزمایش انتقال راه استخوانی

 

با استفاده از دستگاه اُدیومتری دو آزمایش مهم برای سنجش شنوایی افراد صورت می گیرد که می توان به آزمایش های انتقال راه هوایی و همچنین انتقال راه استخوانی اشاره کرد.

در مورد آزمایش انتقال راه هوایی می بایست از هدفون برای قرار دادن فرکانس های خالص بر روی گوش فرد مراجعه کننده استفاده نمود تا آستانه شنوایی او مورد بررسی قرار گیرد. بررسی آستانه شنوایی به صورت جداگانه در هر فرکانس جزء مراحل این آزمایش می باشد. میزان حساسیت های گوش های میانی و خارجی، عصب شنوایی، گوش داخلی و کانال با استفاده از این آستانه ها مشخص خواهند شد.

 

در آزمایش انتقال راه استخوانی می بایست حساسیت عصب شنوایی و گوش داخلی مورد بررسی قرار گیرد که با استفاده از یک هدبند تن های خالص بر روی استخوان گیجگاه بخش زائدی ماستوئید قرار گرفته و فرکانس های مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرند. 

 

نحوه کار دستگاه:

برای انجام مراحل شنوایی سنجی با استفاده از دستگاه اُدیومتری پس از روشن کردن آن بر روی گوش فرد گوشی قرار خواهد گرفت. در اولویت اول می بایست تنظیمات خروجی طوری بر روی دستگاه اعمال شوند که بیمار صدا را به خوبی بشنود. نکته ی مهم در رابطه با این دستگاه عکس العمل فرد با شنیدن فرکانس های مختلف می باشد. کم ترین فرکانس تا ده دسی بل تنظیم می شود تا بیمار هیچ گونه صدایی را نشوند. پس از انجام این مرحله برای بررسی آستانه شنوایی فرد پنج دسی بل صدا افزایش خواهد داشت.

 

 برای هر کدام از گوش ها نتیجه ی مشخصی تعیین خواهد شد که اغلب نتایج برای گوش راست با قرمز مشخص خواهد شد. برای تشکیل منحنی اُدیومتری می بایست اتصال میان آستانه ها صورت گیرد. هر کدام از مراحل عنوان شده بر روی هر کدام از گوش ها صورت خواهد گرفت تا میزان شنوایی و همچنین وضعیت آن ها با استفاده از دستگاه اُدیومتری بررسی شود. ۱۰ الی ۱۵ دسی بل وضعیت شنوایی فرد طبیعی خواهد بود. در بازه ۱۵ الی ۲۶ وضعیت شنوایی افت ناچیز بوده و در ۹۰ دسی بل یا بیشتر وضعیت شنوایی کر گزارش داده خواهد شد.

 

 

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش