بررسی دستگاه انکوباتور نوزاد

 

بررسی دستگاه انکوباتور نوزاد:

دستگاه انکوباتور نوزاد دستگاهی است که برای مراقبت های ویژه بعد از تولد نوزاد استفاده می شود. این دستگاه با ایجاد یک محیط بسته و ایزوله، دما، رطوبت و اکسیژن مورد نیاز نوزاد را تامین می کند و امکان نگه داری و ارائه خدمات درمانی را تسهیل می نماید.  

 

نوزادانی که زودتر از زمان تعیین شده به دنیا می آیند، احتیاج به مراقبت های ویژه جهت کنترل دمای بدن در محیطی با هوای فیلتر شده و اکسیژن کافی دارند. انکوباتور نوزاد با محفظه ای که دارد این محیط ایزوله شده را در اختیار نوزاد قرار می دهد و به دلیل شیشه ای بودن محفظه و دریچه هایی که دارد امکان رویت و دسترسی به نوزاد را برای پزشک متخصص فراهم می کند. امروزه در مورد نوزادانی که به موقع متولد شده اند نیز جهت تطابق تدریجی بدن با شرایط محیطی، برای مدت کوتاهی از دستگاه انکوباتور استفاده شود. 

 

  

 

کاربردهای دستگاه انکوباتور:  

در موارد مختلفی ممکن است پزشک تشخیص دهد که باید از انکوباتور نوزاد استفاده شود. از جمله این موارد می توان به دلایل زیر اشاره کرد: 

• تولد زودرس 

• مشکلات تنفسی نوزاد 

• زردی 

• آسیب یا ضربه ای که در طول زایمان به نوزاد وارد شده باشد 

• مراقبت پس از جراحی های بعد از تولد 

 

  

 

اجزای مختلف دستگاه انکوباتور نوزاد:

 انکوباتور نوزاد از قسمت های متخلفی تشکیل شده است که به صورت کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

● محفظه نگه داری نوزاد همان طور که از نام آن مشخص است محلی برای نگه داری نوزاد است که معمولا از یک محفظه دو لایه، یک درب برای قرار گرفتن نوزاد و دریچه هایی تشکیل شده است که پزشک و پرستار بتوانند از چند جهت به نوزاد دسترسی پیدا کنند. 

 

● سیستم کنترل کننده شرایط که خود از چند بخش تشکیل شده است: 

• سیستم کنترل دما که دمای داخل محفظه را مناسب و ثابت نگه می دارد. دما در انکوباتور نوزاد هم شامل هوای داخل دستگاه می شود و هم دمای پوست نوزاد را در بر می گیرد. معمولا دمای هوا بین ۳۲ تا ۳۸ درجه سانتی گراد و دمای پوست نوزاد ۳۴ تا ۳۶ درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود. تولید حرارت معمولا توسط المان های حرارتی زیر تشک انجام می گیرد و همزمان توسط سنسور دما پایش می شود. سنسور حرارت ممکن است هم داخل محفظه و هم بر روی پوست نوزاد نصب شود. تولید رطوبت معمولا توسط مخزن آب(آب مقطر) داخل دستگاه و جریان هوای گرم ایجاد می شود و توسط سنسور کنترل می شود. 

 

• سیستم کنترل گازها که ترکیب گازهای مورد نظر را در داخل محفظه انکوباتور نوزاد کنترل می کند. برای کنترل گازهای وردی به محفظه، از منبع خارجی مانند کپسول اکسیژن استفاده می شود و به ترمینال ورودی گاز متصل می شود. میزان اکسیژن ورودی باید بر اساس مصرف نوزاد و تولید CO2 توسط نوزاد تنظیم و هماهنگ شود تا اشباع اکسیژن در محفظه وجود نداشته باشد. 

 

• سیستم کنترل رطوبت که برای نمونه داخل دستگاه، رطوبت را در حد مورد نظر ثابت نگه می دارد. رطوبت نسبی در این دستگاه معمولا ۵۰ تا ۱۰۰ درصد است. 

 

• سیستم هشدار و آلارم که در صورتی که هر یک از موارد تنظیم شده برای دستگاه از میزان مشخص شده خارج شود، فعال می شود. این هشدارها می توانند مواردی مانند قطع برق، خالی بودن محفظه تولید رطوبت دستگاه، قطع شدن سنسور کنترل دمای داخل محفظه و یا بدن نوزاد را شامل شود. 

 

● پایه سرم 

● کابینت دستگاه که فضایی برای قرار گرفتن تجهیزات لازم است. 

 

 

نکات لازم در استفاده و نگهداری از دستگاه:

• از آن جایی که دستگاه انکوباتور نوزاد برای کارکرد بهتر نیاز به گردش هوا دارد بهتر است در جایی قرار بگیرد که از دیوار فاصله داشته باشد. 

 

• دستگاه نباید در معرض تابش مستقیم آفتاب و یا وسایل گرمایشی قرار بگیرد. 

 

• برای تمیز کردن دستگاه بهتر است از محلول های ضدعفونی الکل دار استفاده نشود. برای این کار می توان از ساولن رقیق(۱%) بهره برد. 

 

• برای تمیز کردن انکوباتور باید دستگاه با دکمه خاموش شود و تمام اتصالات به خصوص منبع اکسیژن قطع شود. پس از یک ساعت که از گرمای دستگاه کاسته شد می توان برای تمیز کردن آن اقدام کرد. 

 

• به دلیل عبور حجم زیادی از هوا از فیلترهای دستگاه، لازم است طبق گفته شرکت سازنده، فیلترها در زمان مشخص کنترل و تعویض شوند. 

 

• آب مخزن دستگاه انکوباتور نوزاد باید هر ۲۴ ساعت عوض شود تا از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری کند. 

 

   

در بازار تجهیزات پزشکی ایران عمدتا انکوباتورهای ساخت داخل مورد استفاده قرار می گیرد. برندهایی مانند توسان و D.T.A از جمله برندهای ایرانی موجود هستند. ضمن این که دستگاه های وارداتی ساخت آمریکا، سوئیس، چین و … نیز وجود دارند.

 

 

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش