بررسی انواع چراغ معاینه پزشکی

چراغ های پزشکی که به آنها چراغ روشنایی پزشکی نیز می گویند، از مهمترین تجهیزات پزشکی معاینه و تجهیزات مورد استفاده در بیمارستان ها، سالن های زیبایی، آزمایشگاه های تحقیقاتی، مراکز مربوط به صنایع دستی و طراحی جواهرات در طلاسازی، مطب ها، کلینیک ها، اتاق عمل و سایر بخش های مراکز درمانی هستند و برای فراهم شدن نور مناسب حین فعالیت مورد نظر، معاینه بیمار و انجام فرآیند جراحی استفاده می شوند. میزان نور مناسب، موجب آرامش، راحتی بیمار و تمرکز پزشک و تیم جراحی می شود و پارامتر بسیار مهمی در معاینه، تشخیص و انجام جراحی ها می باشد.

چراغ های پزشکی با توجه به کاربرد و محل مورد استفاده دارای نور سرد، هالوژنی، LED (چراغ پزشکی LED) و غیره هستند. منبع تغذیه، شکل ظاهری، میزان تمرکز نور و غیره در آنها متفاوت می باشد و به صورت پایه دار (چراغ ایستاده پزشکی)، رومیزی، دیواری و سقفی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

انواع چراغ پزشکی:

چراغ های پزشکی بر اساس کاربردی که دارند، در انواع مختلفی قابل ارائه می باشند.

چراغ معاینه پزشکی

چراغ وودز

چراغ جراحی

 

چراغ معاینه پزشکی:

چراغ های معاینه پزشکی که به آنها چراغ معاینه، چراغ آزمون، چراغ معاینه نور سرد، چراغ معاینه مطبی و چراغ پزشکی نور سرد نیز می گویند، در مطب ها، کلینیک ها، درمانگاه ها و بیمارستان ها برای تشخیص و انجام معاینه های عمومی و تخصصی در مدل های چراغ معاینه پیشانی، چراغ معاینه مدادی، چراغ معاینه پایه دار، چراغ معاینه رومیزی، چراغ معاینه اسپکولوم و چراغ معاینه آبسلانگ مورد استفاده قرار می گیرند.

چراغ های معاینه بسته به نوعی که دارند، ناحیه مورد نظر را به اندازه کافی و به صورت بدون سایه روشن می کنند و علاوه بر فراهم کردن راحتی بیمار، موجب بهبود بینایی پزشک و کادر درمان حین معاینه می شوند.

 

چراغ معاینه پیشانی:

چراغ های معاینه پیشانی که به آنها چراغ پیشانی پزشکی، هد لایت و چراغ پیشانی نیز می گویند، از طریق یک هد بند بر روی پیشانی ثابت می شوند. چراغ معاینه پیشانی سبک بوده، نور مناسبی دارد، معمولا با باتری کار کرده و نور آنها از نوع LED می باشد، در بعضی از مدل های چراغ پیشانی پزشکی امکان قرار دادن لوپ چشمی برای بزرگنمایی تصویر وجود دارد، چراغ های معاینه پیشانی برای معاینه و استفاده کوتاه و طولانی مدت در بخش های مختلف مراکز درمانی از جمله مطب و کلینیک های دندانپزشکی و حین جراحی ها، کاربرد دارند. 

 

چراغ معاینه مدادی( چراغ قوه پزشکی)

چراغ های معاینه مدادی که به آنها چراغ معاینه مدادی پزشکی، چراغ قوه پزشکی، چراغ قلمی، چراغ مدادی، چراغ قوه معاینه پزشکی، چراغ معاینه قلمی و چراغ پزشکی مدادی نیز می گویند، قابلیت تنظیم نور و فوکوس مناسبی دارند، سبک و قابل جابجایی هستند و برای انجام معاینات پزشکی در مطب ها و سایر بخش های مراکز درمانی استفاده می شوند. 

چراغ معاینه پایه دار

چراغ های معاینه پایه دار که به آنها چراغ جراحی پرتابل، چراغ معاینه با پایه متحرک، چراغ معاینه پایه بلند، چراغ معاینه خرطومی، چراغ پزشکی پایه دار و چراغ پایه دار نیز می گویند، معمولا ارتفاع قابل تنظیم دارند و پایه آن می تواند ثابت یا متحرک باشد، در مطب ها و اتاق های عمل برای معاینه و جراحی های سرپایی و طولانی مورد استفاده قرار می گیرند. 

 

چراغ معاینه رومیزی:

چراغ های معاینه رومیزی که به آنها چراغ رومیزی پزشکی و چراغ رومیزی نیز می گویند، به منظور فراهم کردن دید مناسب برای پزشک در مطب ها و بخش های مختلف مراکز درمانی از جمله مطب زنان مورد استفاده قرار می گیرند. 

چراغ معاینه اسپکولوم

چراغ های معاینه اسپکولوم که به آنها چراغ اسپکولوم و اسپکولوم چراغ دار نیز می گویند، دارای نور متمرکز هستند و برای تشخیص بیماری های مربوط به زنان در مطب ها، کلینیک ها و بخش های مربوط به مامایی و زنان در مراکز درمانی استفاده می شوند. 

چراغ معاینه آبسلانگ:

چراغ های معاینه آبسلانگ که به آنها آبسلانگ نوری، آبسلانگ چراغ دار و آبسلایت نیز می گویند، به منظور فراهم کردن نور مناسب برای معاینه و تشخیص بیماری در مطب های زنان و مراکز درمانی استفاده می شوند. 

چراغ وودز

چراغ های وودز که به آنها چراغ وود، چراغ چوب، لامپ نور سیاه، چراغ پزشکی وود، لامپ چوبی و چراغ پزشکی وودز نیز می گویند، در آزمایشگاه های تحقیقاتی و مراکز درمانی به ویژه کلینیک ها و مطب های مربوط به پوست و چشم، جهت تشخیص مشکلات و بیماری های پوستی و چشمی استفاده می شوند. 

چراغ های وود، معمولا نور سیاهی دارند و این نور به طیف ماوراء بنفش تعلق دارد، از این رو مشکلات پوستی که با چشم قابل نمایش نیستند و خراش های چشمی با استفاده از این لامپ نشان داده می شوند. 

چراغ جراحی:

چراغ های جراحی که به آنها چراغ جراحی سیالتیک، چراغ اتاق عمل، چراغ سیالتیک، چراغ معاینه جراحی، چراغ سقفی، روشنایی اتاق عمل، چراغ سرجری و چراغ دیواری نیز می گویند، به منظور ایجاد نور مناسب حین جراحی و مشاهده بهتر عضو مورد نظر در اتاق عمل بیمارستان، بخش مراقبت های ویژه مانند MICU ،SICU و CCU، دیالیز و هر قسمتی از مراکز درمانی که به نور بالا برای فراهم شدن دید مناسب نیاز است، استفاده می شوند و اغلب به صورت ثابت به سقف یا دیوار وصل می شوند، اما نوع پرتابل آن نیز وجود دارد. 

 

چراغ های سیالتیک در انواع تک قمره (حباب)، دو قمره و سه قمره هستند و با استفاده از بازو هایی که دارند، امکان چرخش فراهم می شود، لازم است حداقل یک متر بالاتر از ناحیه جراحی قرار بگیرند، سایه اندام را تا جای ممکن کاهش می دهند، اغلب بزرگتر از سایر چراغ ها هستند و به دلیل امکان خشک شدن بافت های جراحی و ایجاد حس ناخوشایند در تیم جراحی، چراغ های اتاق عمل نباید موجب افزایش دمای محیط شوند. 

 

 

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۲ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش