بررسی دستگاه تست ورزش

دستگاه تست ورزش

دستگاه تست ورزش یا تست استرس(Stress Test System) نشان دهنده عملکرد قلب و عروق آن هنگام فعالیت بدنی و استرس های خارجی است. این تست معمولا از طریق یک دوچرخه ثابت یا راه رفتن بر روی یک تردمیل انجام می شود. در این حالت، نوار قلب، فشار خون و ضربان قلب به طور مداوم اندازه گیری می شوند.

 

علل انجام تست ورزش:

دستگاه تست ورزش عموما برای بررسی وضعیت رگ های قلب استفاده می شود. افرادی که به مشکلات قلبی مانند تنگی عروق قلب دچار هستند، زمانی که در وضعیت استراحت و نشسته به سر می برند، ممکن است علائمی نداشته باشند و متوجه بیماری خود نشوند؛ به همین دلیل لازم است عملکرد قلب و عروق در زمان فعالیت بررسی شود. پزشکان قلب و عروق به دلایل دیگری هم استفاده از تست ورزش را لازم می دانند:

بررسی وضعیت قلب در زمان بهبودی از یک عارضه قلبی مثل انفارکتوس میوکارد(Myocardial Infraction).

بررسی تاثیر داروهای ضد آریتمی و آنژین.

تعیین زمان مناسب برای انجام عمل جراحی قلب مثل عمل جایگزینی دریچه ها.

تعیین توانمندی و ظرفیت قلب در زمان تست ورزش.

تشخیص نوع ورزش و فعالیت مناسب با شرایط بیمار.

 

اجزای دستگاه تست ورزش:

دستگاه تست ورزش به طور کلی از کنار هم قرار گرفتن چند قسمت تشکیل شده است که می توان به نمونه هایی از آن ها اشاره کرد:

تردمیل یا دوچرخه ثابت.

کامپیوتر و مانیتور.

تجهیزاتی مثل دستگاه نوار قلب و دستگاه فشارسنج.

کابل ها و اتصالات.

 

نحوه انجام تست ورزش:

تست ورزش یک روش غربالگری است که تاثیر ورزش بر عملکرد قلب را بررسی می کند. در تست ورزش از تردمیل یا دوچرخه ثابت به عنوان دستگاه تست ورزش استفاده شده و یا از یک داروی تزریقی کمک گرفته می شود که اثر ورزش را ایجاد می کند. قبل از شروع تست ورزش لازم است فشار خون و نبض فرد اندازه گیری و ثبت شود. هم چنین پزشک اطلاعاتی در مورد سوابق دارویی و بیماری های فرد به دست می آورد. بیمار روی تردمیل قرار می گیرد و هم زمان که کابل ها و اتصالات دستگاه به بدن او متصل می شود، راه رفتن را آغاز می کند. معمولا استفاده از تردمیل برای انجام تست ورزش رایج تر است اما اگر بیمار وزن بسیار بالایی داشته باشد یا مشکلات دیگری در میان باشد از دوچرخه ثابت استفاده می شود.

 

هم زمان که بیمار در حال راه رفتن روی تردمیل است، بر اساس برنامه تعیین شده، هر ۲ یا ۳ دقیقه یک بار شیب و سرعت دستگاه افزایش می یابد. حداکثر سرعتی که دستگاه به آن می رسد بر اساس شرایط مختلف بیمار مثل سن، جنسیت و مشکلات احتمالی، تعیین و تا حد امکان به مرحله ای نزدیک می شود که شرایط شبیه به حالتی باشد که فرد در حال دویدن در یک سربالایی است. در حالت های مختلف، ضربان قلب و علائم حیاتی بیمار کنترل می شود تا تغییرات آن ثبت و بررسی گردد. از زمانی که ضربان قلب فرد به ۸۵ درصد از میزان تعیین شده برسد، نتایج به دست آمده قابل بررسی خواهند بود.

 

با شروع ورزش، ضربان قلب بالا رفته و نیاز عضلات به خون رسانی بیشتر می شود و قلب مجبور است تندتر کار کند. در این شرایط لازم است خون بیشتری از طریق شریان های کرونر(Coronary Arteries) به قلب برسد. به همین دلیل عروق کرونر باز شده و اکسیژن و جریان خون بیشتری را به قلب می رسانند. اما اگر مشکلی در قلب وجود داشته باشد این رگ ها در بعضی مناطق قادر به باز شدن نیستند و مشکلاتی مثل درد در قفسه سینه، گردن، فک و بازوها را رقم می زنند.

 

همان طور که پیش تر نیز ذکر شد، قبل، در حین و بعد از قرار گرفتن روی دستگاه تست ورزش از بیمار نوار قلب گرفته می شود و فشار خون و ضربان نیز اندازه گیری می شود. به این منظور از دستگاه الکتروکاردیوگراف استفاده شده و الکترودهای آن بر روی قفسه سینه قرار می گیرند. هم چنین کاف فشارسنج برای اندازه گیری مداوم فشار خون بر روی بازو بسته می شود.

تست ورزش حدود ۲۰- ۱۵ دقیقه طول می کشد و چنان چه بیمار دچار درد خیلی شدید قلبی، تنگی نفس مفرط، فشار خون بالا یا پایین، سرگیجه یا سردرد شود تست متوقف می شود. لازم به ذکر است که در مواردی مانند نارسایی حاد قلب، شوک کاردیوژنیک، تنگی شدید آئورت، آمبولی ریه و نارسایی کلیه انجام تست ورزش ممنوع است.

 

 

دستگاه تست ورزش در بازار تجهیزات پزشکی ایران:

انواع مختلف دستگاه تست ورزش در بازار تجهیزات پزشکی ایران وجود دارند. برای انجام تست ورزش دستگاه نوار قلب و هم چنین فشارسنج لازم است که باید از دقیق ترین نوع تهیه شده و بخصوص اتصالات دستگاه الکتروکاردیوگراف چک شود.

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۳ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش