دستگاه روتاری دندانپزشکی

بررسی دستگاه روتاری دندانپزشکی:

دستگاه روتاری دندانپزشکی یکی از قطعات ویژۀ عصب‌کشی ‌دندان می‌باشد که ساختار و جنس ویژه‌ای دارد. به همین دلیل است که در زمان پاک سازی ریشه دقیقاً شکل کانال‌های ریشه را به خود می گیرد و عمل پاک سازی آنان را با کیفیت و دقت زیاد انجام می‌دهد. این روش در مقایسه با تکنیک‌های قدیم‌‌تر از دقت و سرعت بسیار بیشتری برخوردار است. 

دستگاه روتاری دندانپزشکی به جای حرکات دست کمک می‌کند تا درمان ریشه بسیار آسان‌تر و با درد و مشکل کمتری انجام شود. ضمن این که درصد موفقیت در رفع مشکلات ریشه کانال را افزایش می‌دهد. همچنین این امکان را به همراه دارد که تا سال ها ریشه‌ی دندان بدون پوسیدگی و مشکل در استخوان فک باقی بماند و حفظ شود. 

 

اجزای دستگاه روتاری دندانپزشکی کدام است؟ 

 

دستگاه روتاری دندانپزشکی که قرار است به شما در زمینۀ تراش دادن دندان برای انجام لمینت و اصلاح شکل ساختاری دندان کمک کند، بر دو نوع می باشد : 

 

1- ابزار برش: از ابزار برش برای برش و تغییر شکل دندان با سرعت‌های مختلف استفاده می‌شود. معمولاً جنس این تیغه‌ها از الماس یا کاربید تنگستن می باشد. 

 

هد (Head): بخش متحرک و برش دهنده‌ی اصلی که دارای شکل و اندازه‌های گوناگون می‌باشد. 

 

این نوع دستگاه از سه قسمت تشکیل شده است: 

نِک (Neck):  بخش انتقال دهنده‌ی نیروی چرخشی به هد که در بین هد و شانک قرار دارد. 

 

شانک(Shank): بخشی که در شکل و اندازه‌های مختلف و به منظور کاربردهای گوناگون طراحی شده و نیروی چرخشی توسط همین بخش تولید می شود. 

 

در برخی از مدل های دستگاه روتاری دندانپزشکی تنظیمات از روی یک پانل جداگانه تغییر می‌کند و در برخی دیگر از روی قسمت شانک می‌توان تغییرات را اعمال کرد. 

 

زاویه های تیغه ها نیز قابل تغییر هستند تا بدین ترتیب نحوه کار با قسمت هد، بسته به نیاز تغییر کند. به عنوان مثال هنگام برش شکاف‌ها و شیارهای محکم تر نیاز به تیغه هایی است که دارای زوایای منفرجه می‌باشند. 

 

تیغه‌هایی که زوایای حاد دارند حفره‌های بهتری تولید می‌کنند اما سریع‌تر کند می‌شوند. 

 

2- ابزار پولیش و پرداخت: این نوع ابزار عموماً دارای دورهای پایین هستند که برای پولیش و صیقل دادن سطح دندان‌ها استفاده می‌شوند. قسمت هد ابزار پولیش و پرداخت دارای شکل‌های گوناگون هستند.

 

 

دوره های آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

 

۵
از ۵
۸ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش