بررسی دستگاه التراسونیک
تمیز کننده اولتراسونیک دندانپزشکی ، جديدترين و حرفهایترين وسيله به منظور جرمگيری، شستشو و پاک كردن تجهيزات و ابزارآلات ظريف و حساس دندانپزشكی و بيمارستانی میباشد كه به عنوان مكمل دستگاه اتوكلاو قبل از استريليزاسيون به كار میرود.
روش کار دستگاه التراسونیک دندانپزشکی
اصول كلی اين روش مبتنی بر غوطهوری قطعات موردنظر در يک مايع واسطه میباشد كه اين مايع، توسط يک مولد امواج التراسونيک با فركانس و شدت بسيار بالايی مرتعش شده و هنگامی كه كاويتاسيون به وجود آمد، عمل شستشو و پاک كردن قطعه را انجام میدهد. دستگاه التراسونیک کلینر دندانپزشکی ، دستگاه شستشو نیست و فقط دبریها (Debris) را از روی ابزارآلات جدا کرده و در آب غوطهور میکند.
اجزای اصلی اولتراسونیک در دندانپزشکی
دستگاه اولتراسونيک دندانپزشکی شامل 3 قسمت اصلی است: منبع تغذيه، ترانسديوسر (پيزوالكتريک) و محفظه.
اعمال سيگنال ورودی از منبع تغذيه به كريستال پيزوالكتريک، باعث ارتعاش آن شده و انتقال اين نوسان از جداره محفظه به مايع درون آن میتواند مولكولهای مايع را تحت تاثير قرار داده و پديده كاويتاسيون را به وجود آورد.
چگونگی كاركرد دستگاه Ultrasonic
1- وقتی امواج صوتی از ترانسديوسرهای پيزو الكتريک درون محلول داخل مخزن منتشر میشوند، فشارهای بالا و پايين متناوب در محلول ايجاد میكنند.
2- به دليل ايجاد مناطق كمفشار، ميليونها حباب ميكروسكوپيک در محلول ايجاد شده و بزرگ میشوند. اين پروسه، Cavitation ناميده میشود به معنای ايجاد حفره.
3- در طول مرحله فشار بالا حبابها می تركند و مقادير بسيار زيادي انرژی آزاد میكنند كه اين فروريختگیها در تمام جهات اعمال شده و مانند برسهای ريز، تمام سطوح و گوشههای وسايل را كاملاً تميز میكنند.