بررسی دستگاه مگنت تراپی و انواع آن
دستگاه مگنت تراپی یکی از دستگاه های مدرن برای بهبود و تسکین دردهای مفاصل و زانو در فیزیوتراپی است . این دستگاه با استفاده از میدان های مغناطیسی با شدت و فرکانس متفاوت فرآیند درمان خود را انجام می دهد . برای آشنایی بیشتر با این دستگاه مدرن با ما همراه شوید .
دستگاه مگنت تراپی یکی از تجهیزات درمانی فیزیوتراپی است ، که با تمرکز بر میدان های مغناطیسی مصنوعی در شدت و فرکانس های مختلف ( بنا بر تشخیص پزشک ) ناحیه صدمه دیده را درمان می کنند .
مغناطیس درمانی یک روش درمانی فیزیکی و بر پایه استفاده از میدان های مغناطیسی بر روی اندام آسیب دیده است . اصل عملکرد آن ، تاثیر میدان های مغناطیسی بر روی سلول های انسان است ، که متابولیسم آنها را تسریع و فرآیندهای بازسازی را تحریک می کند .
استفاده از مغناطیس درمانی بنا بر تشخیص متخصص ارتوپدی ، پس از جراحی زانو ، عمل تعویض مفصل زانو توصیه می شود ؛ زیرا این روش توانایی بالایی در تسریع فرآیندهای ترمیم و بازسازی بافت و همچنین بازیابی عملکرد اندام ها و سیستم های بدن دارد .
نحوه انتخاب دستگاه مگنت تراپی:
همانگونه که در بالا متوجه شدید ، دستگاه مگنت تراپی یکی از تجهیزات مدرن و مهم فیزیوتراپی است که مبتنی بر استفاده از میدان های مغناطیسی با شدت و فرکانس متفاوت است . این روش درمانی را با توجه به مشکل بیمار می توان با استفاده از دستگاه های کم شدت و با شدت بالا انجام داد .
دستگاه های کم شدت برای درمان بیماری هایی مانند پوکی استخوان ، سیاتیک ، بیماری های سیستم اسکلتی عضلانی استفاده می شود .
دستگاههای با شدت بالا برای درمان بیماریهای جدی و تسکین درد در سیستم اسکلتی عضلانی مانند درد زانو ، بهبود آسیب ها ، سندرمهای تونل ، فرآیندهای دژنراتیو و بسیاری موارد دیگر به کار گرفته می شوند .
انتخاب روش درمانی مغناطیس تراپی به نظر فیزیوتراپیست و پزشک معالج شما بستگی دارد . ترجیحا پیش از انجام این روش درمانی ، اینجا کلیک کنید تا با بهترین جراح زانو در تهران و بهترین ارتوپد تهران مشورت نمایید .
کاربرد دستگاه مگنت تراپی:
استفاده از دستگاه مگنت تراپی بسیار گسترده می باشد و از این روش درمانی برای بهبود بیماری های ارتوپدی مختلفی بنا بر تشخیص و صلاحدید پزشک استفاده می شود . در ادامه مطلب به کاربردهای این دستگاه اشاره می کنیم .
- بیماری های سیستم اسکلتی عضلانی : از این دستگاه برای بهبود بیماری های اسکلتی عضلانی مانند استئوکندروز ، آرتروز ، سیاتیک ، اسپوندیلوز و آسیب های استخوان و مفاصل ، بهره گرفته می شود .
- اختلالات گردش خون : کاربرد دیگر این دستگاه التیام وریدهای واریسی ، ترومبوفلبیت و فشار خون بالا می باشد .
- بیماری های سیستم عصبی : این روش حتی برای درمان افسردگی ، سردرد ، اختلالات خواب نیز موثر است .
- بیماری های دستگاه گوارش : کاربرد دیگر این دستگاه ، درمان بیماری های دستگاه گوارش مانند گاستریت ، زخم معده و کولیت است .
- بیماری های سیستم تنفسی : مغناطیس درمانی قادر به درمان آسم ، برونشیت و ذات الریه می باشد .
در پایان این بحث باید گفت که ، مغناطیس درمانی می تواند به عنوان یک روش درمانی مستقل و یا در ترکیب با روش های دیگر مانند ماساژ ، فیزیوتراپی و درمان دارویی مورد استفاده قرار گیرد . مزیت دستگاه مگنت تراپی این است که عوارض جانبی ندارد و واکنش های آلرژیک ایجاد نمی کند .
انواع دستگاه مگنت تراپی:
دستگاه مگنت تراپی در انواعی مختلفی و بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی می شود . یک طبقه بندی رایج این دستگاه بر اساس ثابت و قابل حمل بودن است .
دستگاه های ثابت اغلب در مراکز فیزیو تراپی به کارگرفته می شوند و اثر بخشی و تنظیمات بیشتری در مقایسه با نوع پرتابل دارند . دستگاه های سیار استفاده های خانگی و محدودی دارند .
این دستگاه ها را می توان با توجه به فرکانس میدان های مغناطیسی نیز تقسیم بندی نمود . بر اساس این معیار به دو نوع مگنت تراپی با فرکانس پایین و مگنت تراپی با فرکانس بالا دسته بندی می شود .
دستگاه مگنت تراپی با فرکانس پایین از میدان های مغناطیسی با فرکانس کمتر از 100 هرتز استفاده می کند . این روش معمولا برای درمان سندرم های درد مانند زانو درد ، پوکی استخوان ، آرتروز و سایر بیماری های سیستم اسکلتی عضلانی استفاده می شود . علاوه بر این، می توان از آن برای بهبود گردش خون و تسریع ترمیم بافت پس از آسیب بهره گرفت .
در مقابل ، مغناطیس درمانی فرکانس بالا از میدان های مغناطیسی با فرکانس بیش از 100 کیلوهرتز استفاده می کند . این روش معمولاً برای درمان بیماری های مرتبط با زوال سیستم عصبی مانند میگرن ، افسردگی و… استفاده می شود .
مغناطیس درمانی فرکانس بالا همچنین برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت کلی نیز تجویز می شود .
یکی از تفاوت های اصلی این دو روش دستگاه مگنت تراپی ، عمق نفوذ بافت است . مغناطیس درمانی با شدت بالا با فرکانس پایین دارای عمق نفوذ بیشتری است ، که به آن اجازه می دهد به بافت های عمیق تر برسد . از طرف دیگر ، مغناطیس درمانی با فرکانس بالا به عمق بافت ها نفوذ نمی کند ، اما به دلیل فرکانس بالا می تواند به بافت های بیشتری نفود کند .
همچنین لازم به ذکر است که از مغناطیس درمانی با شدت کم برای درمان درد و التهاب استفاده می شود ، در حالی که مغناطیس تراپی با شدت بالا برای تحریک بافت ها ، بهبود گردش خون و کاهش تورم به کار گرفته می شود .
نکات خرید دستگاه مگنت تراپی:
اگر قصد خرید دستگاه مگنت تراپی را برای مرکر فیزیوتراپی خود دارید ، باید به ویژگی های این تجهیزات توجه کنید تا دستگاه کارآمد و موثر باشد . این ویژگی ها عبارتند از :
- قدرت
- شدت تابش
- ابعاد و وزن دستگاه
- نرم افزار مدرن
- مواد و مونتاژ با کیفیت
- نوع و روش درمان