بررسی دستگاه گرمکن خون و مایعات( Blood Warmer)
گرم کردن خون و داروهای تزریقی به طور وسیعی در کارهای کلینیکی مورداستفاده قرار می گیرد. عمده ترین کاربرد این دستگاه در جراحیهااست و اصولا زمانی که بیمار مسن یا نوزاد باشد ، می بایست در تزریقها حتما از این دستگاه استفاده شود .از سوی دیگر زمانی که 50% از مایعات بدن نیاز به جابجایی داشته باشد بایستی از این وسیله استفاده گردد و همینطور در صورتی که 25% از مایعات بدن جابجا شودحضور این وسیله کنار تخت بیمار توصیه می گردد .
دستگاه وارمر خون وسیله ای است که برای گرم کردن خون و سایر مایعات در عمل های جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که زمان کافی برای گرم شدن خون و مایعات وجود نداشته باشد از این وسیله کمک گرفته می شود که در زمان بسیار کوتاه دمای خون را به حدود دمای بدن می رساند.
در برخی عمل های جراحی به خصوص در مواردی که بیمار مسن یا نوزاد باشد از دستگاه وارمر خون استفاده می شود. البته این وسیله برای خون و سایر مایعات تزریق شونده به بدن مورد استفاده قرار می گیرد. در عملکرد این دستگاه عوامل مختلفی از جمله دمای محیط، جریان هوای اطراف و جریان مایع گذرنده از دستگاه تاثیر می گذارند. به طور کلی وارمرهای خون به دو دسته لیکوئید(Liquid) و سولید(Solid) تقسیم بندی می شوند. در مدل لیکوئید، حرارت به سرعت به مایع انتقال می یابد اما به دلیل مشکلاتی که این دستگاه داشته است استفاده از آن منسوخ شده است. گرم کننده خون سولید به دلیل کیفیت بالاتر و سهولت استفاده جایگزین گرم کننده های لیکوئید شده اند. این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که تغییرات دمای محیط بر حرارت تولید شونده توسط دستگاه تاثیری نگذارد.
کیسه های خون و سایر مایعاتی که باید به بدن تزریق شوند، پیش از تزریق توسط دستگاه وارمر خون گرم می شوند. بنابراین از این وسیله می توان در کنار پمپ سرم و پمپ سرنگ نیز استفاده کرد. بیشترین کاربرد دستگاه وارمر خون در اتاق عمل، مراکز انتقال خون بیمارستان ها، بخش اورژانس و بخش مراقبت های ویژه است. با توجه به این که دستگاه الکتریکی است بررسی تمامی اتصالات و عملکرد دستگاه به طور دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت وجود نشتی الکتریکی، دستگاه می تواند خطرات جدی را برای افراد ایجاد کند. برای تمیز و ضد عفونی کردن دستگاه باید دقت داشت که تمامی قسمت های وارمر خون به خوبی و با مناسب ترین ماده تمیز شوند. این کار علاوه بر جلوگیری از عفونت، به افزایش طول عمر دستگاه نیز کمک می کند. معمولا دستگاه وارمر خون دارای هشدارهای دقیق برای دمای بالا یا پایین و نیز اختلالات سنسور دستگاه می باشد.
در سیستم بلاد وارمر ما با کمیت دما سروکار داریم که فلو مایعات گذرنده و دمای محیط و فلوی هوای اطراف دستگاه بر عملکرد آن تاثیر گذارند.
تا کنون انواع مختلفی از دستگاههای بلاد وارمر برای ایجاد حرارت طراحی و ساخته شده اند. با توجه به تفاوت زیاد در طراحی بلاد وارمرها، طبقه بندی آنها به هیچ وجه کار آسانی نیست. اما در حالت کلی دو دسته بلاد وارمر داریم: بلاد وارمرهای لیکوئید(Liquid) و بلاد وارمرهای سولید(Solid).
در بلاد وارمر های لیکوئید به دلیل استفاده از مایعات ، حرارت با سرعت بیشتر به مایع تزریقی انتقال پیدا می کند منتها به علت مشکلات استفاده ، تقریبا استفاده از آن منسوخ شده است .
بلاد وارمرهای سولید به علت سهولت در استفاده همچنین ارتقا کیفیت، جایگزین بلاد وارمر های لیکوئید شده است.
در این دستگاه با استفاده از سیستمهای الکترونیکی دیجیتال و کنترل مناسب عملکرد آنها بـه وسیلة میکروپروسسور، یک بلاد وارمر جــدیــد طــراحــی شده است. نحـوة طــراحــی و قـابـلیـت کنـتــرل میکروپروسسوری ، این امکان را فراهـم می کند که بلاد وارمر بــه صورت کنترل کننده پی آی دی ، دردسترس بـاشد.
عـلی رغــم کلیه تغییـــرات محیطی، سیستــم بلاد وارمر ، حرارتی پـایــدار و ثــابــت را بــه بـیمــار تـحـویــل مــی دهــد. در ایــن حالت مـحــدودة وسیعــی از فلو های تزریقی قــابــل انتخــاب است.
در این بلاد وارمر از میکرو کنترلر ساخت کمپانی ST استفاده شده است . که از عمل کرد و دقت خیلی خوبی برخوردار می باشد