نگهداری دستگاه سونوگرافی

 

نگهداری دستگاه سونوگرافی

همانقدر که تهیه یک دستگاه سونوگرافی با کیفیت برای یک پزشک ضروری است؛ نگهداری درست از آن نیز اهمیت بسیاری داشته و طول عمر آن را افزایش می دهد. نگهداری دستگاه سونوگرافی با توجه به ساختار پیچیده و قطعات مختلفی که دارد، نیاز به داشتن دانش فراوان در خصوص اجزای مختلف این دستگاه دارد. 

 

دستگاه سونوگرافی یک دستگاه پیچیده و ساخته شده از قطعات مختلف است که می‌تواند با استفاده از امواج اولتراسوند، بخش‌های مختلف داخل بدن را روی صفحه نمایشگر نشان دهد. با توجه به اینکه امواج اولتراسوند از پروب سونوگرافی ساطع می‌شوند، بنابراین نگهداری از آن و سایر بخش‌های دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. 

در صورتی که دستگاه‌های سونوگرافی به خوبی نگهداری شوند، می‌توانند طول عمر بالایی داشته باشند و با کارکرد مفید خود شما را از پرداخت هزینه مجدد برای خرید دستگاه بی نیاز کنند. 

در صورتی که یک دستگاه سونوگرافی با کیفیت و معتبر خریداری شود، کارشناسان شرکت مربوطه در فواصل زمانی مشخص برای تعمیر و بررسی وضعیت آن به کلینیک یا مرکز درمانی خریدار مراجعه می‌کنند. در این حالت می‌توان تمامی مشکلات و عیوب این دستگاه سونوگرافی را به کارشناسان اطلاع داد تا از بروز خطا و مشکلات شدید‌تر در عملکرد دستگاه جلوگیری شود. با این حال، لازم است پزشک نیز در نگهداری دستگاه سونوگرافی و بخش‌های مختلف آن کوشا باشد. 

 

به عنوان مثال، نگهداری و نظافت دستگاه‌های سونوگرافی واژینال اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا پروب این دستگاه وارد بدن شده و می‌تواند آلودگی و باکتری‌ها را به بخش‌های مختلف بدن بیمار منتقل کند. 

 

یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای نگهداری از دستگاه سونوگرافی باید مورد توجه قرار بگیرد، محل قرارگیری سیم‌ها و پروب دستگاه است. بهتر است سیم‌ها به طور کامل از یکدیگر جدا شوند و در قسمت‌های مختلف قرار گیرند. نزدیک بودن سیم‌های دستگاه سونوگرافی ممکن است در نهایت موجب اتصالی و قطعی در عملکرد دستگاه شود. در ادامه بیشتر درباره نکات مهم نگهداری دستگاه سونوگرافی توضیح خواهیم داد.

6 نکته مهم برای نگهداری دستگاه سونوگرافی

برای اینکه نگهداری دستگاه سونوگرافی به خوبی انجام شود، 6 نکته ضروری برای تمیز کردن و نگهداری دستگاه سونوگرافی وجود دارد: 

 

• برای تمیز کردن مانیتور دستگاه سونوگرافی نباید از دستمال کاغذی استفاده کرد. زیرا پرز دستمال کاغذی ممکن است باعث آسیب رسیدن به مانیتور دستگاه شود. به جای استفاده از دستمال کاغذی، یک پارچه نرم تهیه کنید. سپس یک محلول ساده از آمونیاک تهیه کرده و با استفاده از آن سطح مانیتور دستگاه را تمیز کنید. طبیعی است که برای نگهداری دستگاه سونوگرافی هندهلد، این نکته صدق نمی کند؛ چرا که تصویر سونوگرافی روی موبایل یا تبلت نشان داده می شود. 

 

• برای تمیز کردن سطوح مختلف دستگاه سونوگرافی، ابتدا یک محلول ساده از آب و صابون تهیه کنید. سپس با استفاده از یک پارچه نرم به خوبی سطوح دستگاه را تمیز کنید. 

 

• بعد از هر بار استفاده از پروب دستگاه، سطح آن را کاملا ضدعفونی کنید. معمولاً در برخی از انواع سونوگرافی مثل سونوگرافی کبد، نیازی به ورود پروب دستگاه به داخل بدن نیست. اما باز هم باید به صورت مداوم پروب دستگاه را ضدعفونی کرد. بهتر است از پارچه مخصوص شرکت سازنده دستگاه برای نظافت سطح پروب استفاده شود. 

 

• هنگام نگه داشتن پروب سونوگرافی دقت زیادی داشته باشید. زیرا برخورد شدید پروب سونوگرافی با زمین و شکستن آن ممکن است باعث آسیب رسیدن به کریستال‌های پیزوالکتریک شود. 

 

• به جای اینکه هربار از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن پروب سونوگرافی استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم تعداد زیادی کاور یکبار مصرف پروب سونوگرافی خریداری کرده و از آن استفاده کنید. 

 

• به صورت مداوم دمای پروب سونوگرافی را کنترل کنید. افزایش دما ممکن است آسیب بسیار زیادی به پروب دستگاه وارد کند.

 

 

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۱ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش