بررسی دستگاه امحا و بی خطر سازی زباله های بیمارستانی

دستگاه امحا و بی خطر سازی زباله های بیمارستانی

بی خطر سازی زباله عفونی همیشه یکی از دغدغه های اصلی بیمارستان ها بوده است. در شهر های بزرگ و کلانشهر ها زباله های گوناگونی تولید می شوند و هر کدام‌ باید به روش خاصی دفع گردند. مانند زباله های صنعتی ، ساختمانی ، بیمارستانی و … در این میان امحا زباله های بیمارستانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و بهتر است عمل بی خطر سازی زباله های عفونی در همان بیمارستان ها و مراکز درمانی صورت گرفته و قبل از وارد شدن در طبیعت و … اقدامات لازم صورت گیرد. زباله های بیمارستانی بسیار خطرناک بوده و باید به شکل صحیحی دفع گردند. دفع زباله های عفونی هم با دستگاه زباله سوز صورت می گیرد و هم با دستگاه امحا زباله . 

 

دستگاه امحا زباله از طریق بی خطر سازی زباله عفونی عمل کرده و جدیدا رواج بسیار بیشتری پیدا کرده است. علاوه بر بیمارستان ها زباله های عفونی می تواند در دندانپزشکی ها ، درمانگاه هایی که خدمات جراحی ارائه می کنند و مراکز انتقال خون تولید گردد. این وسیله ها شامل تیغ ها ، اعضای بدن ، عفونت ها ، چرک ، مواد شیمیایی سمی و قابل نفوذ به بدن با تماس و پوست ، مواد سرطان زا ، عفونت ها و ضایعات حاصل از شیمی درمانی ، گاز های آغشته به عفونت و خون بیماران و بسیاری موارد دیگر می تواند باشد. بی خطر سازی زباله عفونی یکی از روش های جدید و نوین برای دفع زباله ها قبل از خارج شدن از محیط بیمارستانی می باشد. 

 

بی خطر سازی زباله ها باید قبل از انتقال به بیرون از بیمارستان ، در همان بیمارستان انجام شوند. به این دلیل دستگاه امحا زباله زیر مجموعه تجهیزات پزشکی محسوب می شود. و باید تمامی بیمارستان ها به این وسیله تجهیز گردند.

 

تفاوت دستگاه امحا زباله با دستگاه زباله سوزی

دستگاه امحا زباله برای بی خطر سازی زباله عفونی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه امحا زباله بیشتر با نام دستگاه اتوکلاو زباله نیز شناخته می شود. در این دستگاه زباله های عفونی در داخل محفظه استیل دستگاه امحا زباله قرار گرفته و از ترکیب بخار آب ، فشار خلا و دما برای استریل و بی خطر سازی زباله عفونی استفاده می شود. در دستگاه زباله سوز بیمارستانی این زباله های عفونی در کوره مخصوص دستگاه قرار گرفته و طی مراحلی سوزانده می شود. این دو دستگاه هر دو در بیمارستان ها برای تدفین زباله ها مورد استفاده قرار می گیرد. ولی هنوز برتری هیچکدام نسبت به دیگری به اثبات نرسیده است

روش های بی خطر سازی زباله عفونی

بی خطر سازی زباله با حرارت

بی خطر سازی زباله با مواد شیمیایی

بی خطر سازی زباله با انرژی تابشی

 

بی خطر سازی زباله با حرارت:

بی خطر سازی زباله با حرارت معمولا در اتوکلاو زباله مورد استفاده قرار می گیرد. این حرارت زیاد نبوده و معمولا کمتر از ۲۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. در این روش بی خطر سازی علاوه بر حرارت از بخار آب و فشار نیز برای استریل استفاده خواهد شد. البته این روش خود در دو مدل با استفاده از بخار و گرمای خشک می باشد. و برای هر نوع زباله و با توجه به میزان و نوع کثیفی و عفونت از گرمای خشک و یا بخار آب استفاده خواهد شد.

 

بی خطر سازی زباله با مواد شیمیایی:

در این روش از مواد شیمیایی برای بی خطر سازی زباله عفونی استفاده می شود. مواد شیمیایی از قبیل اسید پراستیک ، دیوکسید کلر ، هیپوکلرید سدیم و … در این روش ضایعات ابتدا خرد شده و ریز می شوند. سپس در مواد شیمیایی آمیخته شده و ضد عفونی می گردند. در مرحله بعد آب مواد شیمیایی گرفته شده و بازیابی خواهد شد و قطعات خشک شده و با توجه به نوع آن بازیابی و یا تدفین خواهد شد.

 

بی خطر سازی زباله با انرژی تابشی:

در این روش با استفاده از انرژی تابشی مانند اشعه فرا بنفش ، نورد الکترون و یا روش های دیگر بی خطر سازی زباله های عفونی صورت می گیرد. اشعه فرابنفش UV خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. در این روش ابتدا زباله ها با استفاده از خرد کن خرد و ریز شده و بعد اشعه فرابنفش به آن تابیده شده و قطعات و زباله ها را ضد عفونی خواهد کرد. در بی خطر سازی با استفاده از نورد الکترون نیز بعد از خرد شدن زباله ها الکترون ها با انرژی زیاد به زباله ها اعمال شده و میکروب های موجود بر روی آنها را ازبین می برد. سرعت استریل و پاکسازی به نوع میکروب هها و میزان چسبندگی آن بر روی قطعات بستگی دارد.

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۴ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش