نکته اول : پروب های سونوگرافی یا دستگاه های اکوکاردیوگرافی بسیار حساس به ضربه می باشند و اگر از دست شما به زمین بیافتد امکان شکستن و یا آسیب دیدن جدی کریستال های پیزوالکتریک هست پس بسیار مراقب باشید که پروب ضربه نخورد .
نکته دوم : برای تمیز کردن پروب از یک دستمال مرطوب نرم استفاده کنید و از محلول های الکلی استفاده نکنید چونن آسیب جدی به پروب وارد می شود ، اما گاهی اوقات پیش می آید که بیماری مراجعه می کند و دچار بیماری خاصی است و برای جلوگیری از انتقال بیماری به مراجعه کنندگان دیگر یا باید پروب را ضدعفونی کنید که اگر این اتقاق کم می افتد زیاد مشکلی پیش نمی آید اما اگر همیشه کاور پروب داشته باشید که خیلی عالی می شود و با استفاده از کاور پروب دیگر نیازی به استفاده از مواد ضدعفونی کننده نیست چون این کاور ها یکبار مصرف هستند و بعد از استفاده آن را بیرون می اندازید .
نکته سوم : خیلی از مراکز که مراجعه می کردم مشاهده می کردم سیم پروب های دستگاه های سونوگرافی در هم پیچیده و یا زیر چرخ دستگاه گیر کرده و با هر حرکت پزشک این پروب و سیم آن هم کشیده می شود و موجب خراب شدن پروب خواهد شد پس مراقب این موضوع هم باشید.
نکته چهارم : در پایان هر سونوگرافی حتما دستگاه را فریز کنید تا آسیب به کریستال ها وارد نشود .
نکته پنجم : همیشه در پایان شیفت کاری پروب ها را به صورت منظم سیم هایش را تفکیک کرده و سطح پروب را بایک دستمال مرطوب نرم تمیز می کنیم .
✅ #چه_کارهایی_برای_مراقبت_از پروبها_انجام_دهیم :
همیشه توصیه می شود بعد از انجام هر سونوگرافی پروب ها را از ژل التراسوند پاک کنید و در پایان کار حتما پروب ها را با محلول توصیه شده از سوی کمپانی سازنده تمیز کنید تا لنز روی پروب آسیب نبیند .
▫️کابل دستگاه را در جایی از دستگاه قرار دهید که زیر چرخ های دستگاه قرار نگیرد و از کشیدن کابل پروبها جدا خودداری کنید چرا که این موضوع باعث پارگی روکش کابل خواهید شد و موجب از بین رفتن تدریجی پروب خواهد شد .
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می کنید این پروب بدلیل استفاده نامناسب و تحت فشار کششی باعث شده کابل پروب پاره شود و شیلد محافظ زیرین نمایان شود که اگر زود تر این پروب ترمیم نشود به سیم های داخلی هم آسیب وارد خواهد شد .
????#ضربه_خوردن_پروب و #خرابی در #کریستال ها:
هر پروب دستگاه سونوگرافی با اکوکاردیوگرافی از تعداد بالایی از پیزوالکتریک تشکیل شده است که در صورتی که پروب ضربه بخورد امکان خرابی در این کریستال های پیزو وجود دارد پس از ضربه وارد کردن به پروب به شدت دوری کنید .
????#خرابی_در_لنز #پروب_سونوگرافی:
این نوع مشکل معمولا بعد از چند سال استفاده از پروب سونوگرافی البته بسته به تعداد بیمار مرکز بدلیل بالا یا پایین بودن ساعت استفده از پروب بوجود می آید معمولا پروب ها بعد از لایه کریستال های پیزو لایه ای با نام مچینگ لایر دارند و بعد چسب مخصوصی روی ان قرار می گیرد و لایه سیلیکونی روی آن قرار می گیرد جهت عایق کردن و محافظت کردن از لایه های زیرین که به مرور زمان چسب زیرین خراب می شود و هوا به زیر لایه سیلکونی نفوذ می کند که مشکلاتی در تصویر سونوگرافی برای پزشک ایجاد میکند که این موضوع هم قابل حل می باشد .