بررسی دستگاه رادیوگرافی

 

رادیوگرافی یکی از روش های تصویربرداری است که در این روش میتوان بیماری ها را توسط آن تشخیص داد. این روش غیر تهاجمی و بدون درد می باشد که بوسیله تابش اشعه X به ناحیه مورد نظر انجام می گیرد ومی تواند تصویر داخلی بدن را نمایش می دهد و از وجود بسیاری از بیماری ها مطلع شد . که این روش شایع ترین روش تصویربرداری در علم پزشکی می باشد.

به کمک وسیله اشعه X می توان بیماری ها و مشکلات بیماران را بررسی نمود ، با کمک این اشعه می توان از درون بدن تصاویر را تهیه نمود ، از ارگان های محرک بدن با روش فلوروسکوپی می توان عکس تهیه نمود . اگر از باریم خوراکی استفاده شود برای بررسی عملکرد معده ، مری ، آناتومی و… مسیر دستگاه گوارش را می پوشانند ، با تصاویر دریافتی است که رادیولوژیست بررسی و تفسیر را انجام می دهد .

 

تصویر در رادیوگرافی به چه صورت است؟

 

هنگامی که اشعه ایکس از بافت های بدن عبور کرده تصویری سیاه از این نواحی ایجاد و زمانی که با استخوان برخورد می‌کند، تصاویری سفید را در زیر صفحه مشکی نشان می‌دهد. همچنین قابل ذکر است که در تصاویری که برخی از نواحی استخوان ها را سفیدتر می‌بینید، نشان دهنده تراکم بیشتر و استحکام استخوانی در این نواحی می‌باشد.

 

 

 

انواع رادیوگرافی را بشناسید:

 

رادیوگرافی ساده:

اولین نوع تصویربرداری را رادیوگرافی ساده می‌نامند که تصویر یا فیلم رادیولوژی را به صورت سیاه و سفید و ورقه پلاستیکی نازک مانند سلفون ایجاد می‌کند.

 

رادیوگرافی دیجیتال:

این نوع تصویر برداری از نوع ساده پیشرفته تر بوده و تصاویر گرفته شده به صفحه مانیتور پزشک منتقل شده و از این طریق نمایش داده می‌شوند. این تصاویر علاوه بر نوع نمایش گفته شده نیز به صورت فیلم نیز تبدیل می‌شوند. شاید در نظرتان باشد که این نوع تصویربرداری با رادیولوژی ساده چه تفاوتی دارد اما باید یادآور شد که حتی دوربین های قدیمی ساده هم با دوربین های دیجیتال امروزی متفاوت هستند. در ادامه تفاوت شایان این دو نوع رادیولوژی را برای شما توضیح خواهیم داد.

 

رادیوگرافی رنگی:

نوع دیگری از رادیوگرافی، رادیوگرافی رنگی می باشد که برای تشخیص بهتر ضایعات مواد خاصی به بیمار تزریق می شود.

 

رادیوگرافی پانورکس:

نوع دیگری از رادیوگرافی ، رادیوگرافی پانورکس می باشد که با استفاده از آن می توان کل دندان ها و استخوان های هر دو فک بالا و پایین را مشاهده کرد. این دستگاه با تنظیم پوزیشن های مختلف و با استفاده از اشعه گاما می توان تصویر برداری نمود. با استفاده از این رادیوگرافی می توان در طول مدت کمی یک تصویر کلی از دندان ها مشاده کرد و بلافاصله می توان تصویر را به روی مانتیتور تماشا کرد ومیزان پرت فیلم توسط این نوع رادیوگرافی بسیار کم می باشد. قدرت تصویر در این نوع رادیوگرافی به اندازه ای بالا می باشد که می توان طول ریشه تک تک دندان ها را با وضوح کامل مشاهده نمود.

 

 

 رادیوگرافی رنگی 

در عکس برداری های ساده، قسمت هایی از بافت ها و اندام های بدن سیاه نشان داده می‌شوند زیرا اشعه ایکس قادر نیست از آن عضو عبور کند تا تصویری را به نمایش درآورد اما در رادیولوژی رنگی، آن قسمت ها از بدن توسط مواد خاصی قابل رویت و رنگی دیده می‌شود. تصویربرداری رنگی مدت زمان بیشتری نیاز دارد و دارای اصولی متفاوت است. فرد باید قبل از تصویربرداری مواد تجویزی را میل کرده یا به او تزریق می‌نمایند که به اصطلاح رنگ معروف هستند اما در حقیقت رنگی نیستند که شما دز تصور دارید .

 

رادیوگرافی رنگی چه کاربردی دارد؟

روند رادیولوژی به این صورت است که گاهی بهتر است برخی از ضایعات به صورت رنگی دیده شوند. برای مشاهده بعضی نواحی از دستگاه گوارش افراد مانند معده، روده کوچک، مری ابتدا پودر باریم را درمقداری مشخص آب حل کرده و در زمان رادیولوژی رنگی مصرف می‌نمایند. با استفاده از این روش، ضایعات به وجود آمده مانند زخم ها و تومور یا انسداد ها و سایر موارد ریز و ظریف را تشخیص می‌دهند.

 

همچنین برای مشاهده تصاویر روده بزرگ، پودر باریم حل شده در آب را از طریق مقعد تنقیه کرده و رادیولوژی را انجام می‌دهند. از این نوع تصویر برداری برای تشخیص تنگی حالب، بررسی وضعیت کلیه ها، انسداد لوله ها و … استفاده می‌کنند.  

 

 

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۴ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش