سیستم لوله کشی یونیت دندانپزشکی

 

لوله کشی یونیت دندانپزشکی

یک مطب دندانپزشکی به اجزا و تجهیزات خاصی برای شروع انجام به کار نیاز دارد، که از آن جمله می توان به فضایی برای استراحت بیماران، اتاق استراحت پزشکان، اتاق جراحی و اتاق مخصوص عکسبرداری اشاره کرد.

 

هر کدام از فضاهای ذکر شده در قسمت فوق نیاز به سیستم لوله کشی آب، سیستم برق و یا حتی سیستم فاضلاب دارند. اما بیشتر تمرکز ما در این مطلب در خصوص سیستم لوله کشی مورد نیاز یونیت دندانپزشکی در اتاق جراحی است.

نقشه لوله کشی یونیت دندانپزشکی:

 

اگر شما هم یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، قطعاً می دانید که وصل بودن یونیت دندانپزشکی به سیستم آب، فاضلاب، ساکشن، هوای فشرده یا کمپرس و برق از جمله ملزومات این کار به حساب می آیند.

 

نقشه لوله کشی دندانپزشکی شامل یک خط لوله اصلی است که با لوله های فرعی در هر کدام از یونیت ها در ارتباط است و آب، فاضلاب، ساکشن و هوای فشرده تمامی یونیت ها در لوله های فرعی در لوله اصلی جریان دارند.

انواع لوله مورد استفاده در سیستم لوله کشی یونیت دندانپزشکی:

لوله تامین آب یونیت

لوله ساکشن

لوله فاضلاب

لوله هوای فشرده

دندانپزشک در مواقع مختلفی از جمله شستشوی دهان بیمار به آب سالم نیاز پیدا می کند و گاهی در جراحی های سنگین انجام کار دندانپزشکی بدون آب عملاً غیر ممکن است.

 

بنابراین یونیت دندانپزشکی که بیمار بر روی آن قرار می گیرد و دندانپزشک کار ترمیم دندان او را انجام می دهد، باید مجهز به سیستم آب لوله کشی شده باشد. برای این منظور معمولاً از لوله PVC و در سایزهای 18mm و 13 mm استفاده می شود.

 

به منظور اجرای لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی یک انشعاب از لوله اصلی آب در ساختمان مطب گرفته شده و سپس آن را به لوله فرعی موجود در یونیت دندان پزشکی متصل می کنند.

لوله ساکشن در یونیت دندانپزشکی

این لوله وظیفه مکش آب از داخل دهان بیمار را به عهده دارد. سایز لوله ساکشن نقش به سزایی در میزان کارایی فرآیند ساکشن و شدت جریان هوا در لوله دارد.

سایز لوله ساکشن بر اساس میانگین شدت جریان هوا در لوله، بر اساس تعداد صندلی های یونیت به ترتیب زیر است:

بین 1 تا 2 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 40mmبین 3 تا 6 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 50 mmبین 7 تا 10 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 65mmبین 11 تا 15 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 80 mm

 

لوله فاضلاب در یونیت دندانپزشکی

لزوم مجهز بودن یونیت دندانپزشکی به سیستم لوله کشی فاضلاب نیز کاملاً مشخص است. زیرا بعد از استفاده از آب در طی کار دندانپزشکی مقداری آب آلوده ایجاد خواهد شد و باید سیستم لوله کشی فاضلاب در یونیت دندانپزشکی به سیستم وکیوم مجهز باشد تا آب های آلوده را از یونیت خارج کند.

 

نکته ای که باید در این خصوص مد نظر قرار دهید، توجه به سایز لوله فاضلاب است. چون اگر سایز لوله مناسب نباشد ممکن است لوله بر اثر ورود مواد مخصوص پر کردن دندان یا لخته های خون بیمار مسدود شود. به همین دلیل معمولاً از لوله PVC در سایزهای 58mm و 50mm در سیستم فاضلاب یونیت استفاده می شود.

برای این منظور لوله فاضلاب فرعی موجود در یونیت دندانپزشکی را به لوله اصلی فاضلاب در ساختمان متصل می کنند.

 

 لوله هوای فشرده در یونیت دندانپزشکی

یکی دیگر از لوله های مورد نیاز در یونیت دندانپزشکی استفاده از لوله فشرده یا کمپرس هوا به منظور شستشوی دهان بیمار است. معمولاً برای این منظور از لوله های PVC در سایزهای 18 mm تا 13mm استفاده می شود.

 

لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت زیر سقفی

از این نوع لوله کشی در مواقعی می توانیم استفاده کنیم که ساختمان مطب در طبقات فوقانی قرار داشته باشد و بتوان با قرار دادن سقف کاذب در طبقه پایینی آن کار لوله کشی آب، فاضلاب، هوای فشرده و ساکشن مورد نیاز برای یونیت دندانپزشکی را در آن طبقه اجرا کرد.

 

اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی به روش زیر سقفی یکی از مناسب ترین راه ها برای اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی است. زیرا در این شیوه لوله ها هرگز در معرض دیدی قرار ندارند. این کار به زیبایی مطب نیز کمک می کند و از طرفی می توان در صورت بروز مشکل در سیستم لوله کشی شده سریعا و بدون ایجاد خراب کاری تعمیر لوله ها را انجام داد.

 

چند نکته در خصوص لوله کشی یونیت دندانپزشکی

لوله کمپرس هوای فشرده باید به همراه فیلتر نصب شود. زیرا ممکن است گرد و غبار باعث مسدود شدن لوله و در نتیجه خرابی یونیت دندانپزشکی شوند.میزان هوای فشرده در لوله کمپرس هوا باید بیش از 0.5 mpa باشد.آبی که در لوله آب یونیت در جریان قرار می گیرد، باید تمیز باشد. زیرا استفاده از آب آلوده علاوه براینکه باعث انتقال بیماری به فرد بیمار می شود،سبب مسدود شدن لوله آب یونیت نیز می شود.میزان فشار آب در یونیت دندانپزشکی باید بیش از 0.1mpa باشد، به صورتی که هر زمان دندانپزشک به آب نیاز داشت، فشار آن مناسب باشد.بعد از اجرای لوله کشی یونیت لازم است که سیستم لوله کشی ایجاد شده تست شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۲ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش