دستگاه الکتروسرجری به علت مکانیسم خاص در برداشت ضایعات و کیفیت بسیار بالای آن، امکان انجام اعمال جوانسازی پوست را به صورت سرپایی، بدون خونریزی و بدون اسکار (جای زخم) در کوتاهترین زمان فراهم می کنند.
نحوهی عملکرد دستگاه رادیوسرجری
دستگاه آر اف سرجیکال (RF) و یا رادیو سرجری، یک نوع جراحی است که عملکرد آن با امواج رادیویی میباشد. در واقع کاربرد آن نیز در زیبایی و درمانی متفاوت است. استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا 4MHz میباشد که در برداشتن خال و زائدههای پوستی مثل زگیلها، برآمدگیها، اسکارها و … به کار میرود. با برخورد امواج رادیویی به پوست این امواج موجب لرزش مایع میان بافتی و تبخیر آن در دمای پایین بدون نیاز به حرارت و آسیب رساندن به بافت پوست میشود. به همین خاطر برش بافت پوست بسیار ظریف انجام میشود و بدون خونریزی روند درمان به همین ترتیب طی میشود.
در این روش به آرامی ضایعه را (لایه به لایه) از سطح پوست میتراشد. در همان زمانی که دستگاه ضایعه را به آرامی میتراشد، خونریزی پوست هم با استفاده از گرما بند میآید. حذف خال به شیوهی رادیوسرجری با استفاده از این دستگاه بهترین گزینه برای هموار کردن بافت پوست است؛ چراکه پزشک تسلط و کنترل بیشتری روی عمق تراشیدن دارد و اسکار کمتری ایجاد میشود.
مراقبت های بعد از انجام رادیوسرجری
بعد از برداشت ضایعه، باید از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید. یک الی دو بار در روز، زخم را با آب بشویید. بعد از تمیز کردن زخم باید مجدداً از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید. این اقدامات باید تا بهبودی کامل زخم ناشی از برداشتن ضایعه ادامه پیدا کند.برای تسریع در فرایند بهبود زخم ها شما می توانید از پانسمان مناسب، پماد بعد از برداشتن خال مانند سیکالفیت یا سیکاموزا استفاده کنید.
برای سوزاندن خال و از بین بردن زائده های پوستی بهتر است به کلینیک های زیبایی و یا متخصصین پوست مراجعه کنید. نواحی تحت جراحی نباید آلوده شوند و از اعمال فشار بر روی آنها نیز خودداری کنید.
مزیت رادیوسرجری
از آنجایی که در این روش درمانی پوست بریده نمی شود، نیازی به تشکیل بافت جوشگاه (جای زخم) وجود نبوده، احتمال ابتلا به عفونت کاهش یافته و مدت بهبودی بسیار کمتر می شود. در نتیجه مزایای استفاده از روش رادیوسرجری شامل:
کاهش ریسک به جا گذاشتن اسکارحداقل آسیب برای پوست اطرافعدم خونریزیدرد بسیار کم بعد از استفاده از بیحسی موضعی
موارد منع مجاز انجام رادیوسرجری
رادیوفرکوئنسی در بیماریهای قلبی شدید، بیماریهای کلاژن و اسکولار یا هر بیماری شدید و غیر قابل کنترل، زنان حامله و شیرده، افرادی که مارکرهای الکتریکی مثل Pace maker باطری قلب یا ایمپلانتهای فلزی مثل فلز در منطقه هیپ به علت شکستگی استخوان ران یا دریچه های فلزی قلب دارند و نیز در خانم هایی که UD لمسی دارند، منع استفاده دارد. افرادی نیز که در درمان های اخیر، تزریق ژل یا بوتاکس دارند (در موارد کاربرد صورت) باید با رعایت فاصله زمانی از تزریق اقدام به رادیوسرجری نمایند.
عوارض جانبی رادیوسرجری
از عوارض جانبی رایج که در استفاده از رادیو سرجری رخ می دهد، درد، ورم بافتی، خونریزی، عفونت، افت فشار خون بالا یا افت فشار خون یا افتادگی، زخم و تشکیل کلوئید است. انتقال باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس از طریق الکترود از بیمار به بیمار دیگر امکان پذیر است.