#دستگاه_اکسیژنساز_بیمارستانی:
یکی از تجهیزات پزشکی بیمارستانی است و در بیمارستان های کوچک غالبا به عنوان منبع تأمین اکسیژن محسوب می گردد.
این دستگاه برای بیمارانی در بیمارستان ها استفاده می شود که مشکلات تنفسی دارند و یا هوشیاری کافی برای تنفس ندارند. حتی برخی از بیماران بدون استفاده از یک دستگاه تولید اکسیژن بیمارستانی قادر به تنفس و زندگی نیستند.
.
دستگاه های اکسیژن ساز بیمارستانی در بخش های احیای بیماران در بیمارستان ها و پلی کلینیک ها نصب می شود و همزمان با دستگاه بیهوشی و دستگاه تنفس مصنوعی کار می کنند.
از آنجایی که دستگاه های اکسیژن ساز بیمارستانی برای کار شبانه روزی و پیوسته در نظر گرفته شده اند، ظرفیت بالایی دارند و تولید آن ها ۱۰ لیتر اکسیژن و بیشتر می باشد.
.
✅ دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی برای استفاده در بیمارستان ها طراحی شده است و بصورت سانترال و یا در مدل های برقی کوچک استفاده می شود.
▪️در نوع سانترال بیماران تمامی بخش ها هم زمان می توانند از سیستم اکسیژن رسانی مرکزی استفاده کنند.
️دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی در بخش قلب و بیماری های تنفسی، بخش جراحی، اتاق عمل و در کنار تخت های بیمارستانی بسیار کاربرد دارد. و با اهداف مراقبتی و درمانی برای بیماران طراحی شده است.
تکنولوژی تولید اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی سیستم PSA یعنی تولید اکسـیژن در محـل مصـرف می باشد.
تولید اکسیژن در دستگاه های PSA براساس عبور هـوای فشـرده از گرانول هـای زئولیـت مصـنوعی کـه بـه آن غربـال مولکـولی می گویند انجام می گیرد.
ازت موجود در هوا در ضمن عبور از غربال مولکولی در ستون های زئولیـت بـه دام می افتد و اکسیژن هوا در فشار پایین در حدود ۴ اتمسفر آزاد می شود. در این زمان ستون دیگر به تولید ادامه می دهد و این امر به طور کلی منجر به تولید اکسیژن به طور پیوسته می گردد.
????️توجه داشته باشید که عمل جداسازی اکسیژن از هوا یک فرآیند فیزیکی است و در آن هیچ گونه فعل و انفعال شیمیایی صورت نمی گیـرد و به محض برداشتن فشار از گرانول های غربال مولکولی گاز ازت تخلیه و غربال مولکولی به حالت اولیه خود بر می گردد.
به عبارتی دیگر غربال مولکولی مجدداً احیا ( REGENERATE) می شود و بنابراین در صورتی که دستگاه های PSA به طـور صـحیح بهـره بـرداری شـوند و غربال مولکولی به روغن و رطوبت آغشته نشود عمر آن بسیار طولانی است. این دستگاه را می توان به جای سیلندرهای اکسیژنی استفاده کرد که اغلب گران بوده و دسترسی به آن ها مشکل می باشد.
این دستگاه ها مزایای بی شماری دارند و تنها چالش آن ها، دسترسی همیشگی به برق است و تا زمانی که برق در دسترس است، استفاده از دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی ارجحیت دارد.
از جمله مزایای دستگاه های اکسیژن ساز بیمارستانی در دسترس بودن دائمی اکسیژن می باشد البته تا زمانی که برق باشد و مزیت دیگر آن ارزان بودن اکسیژن تولید شده است.
اجزاء_تشکیلدهنده_اکسیژن_ساز_بیمارستانی
۱ – کمپرسور هوا (Air compressor)
۲ – درایر های داخلی و خارجی (Dryer)
۳ – دستگاه مولد اکسیژن PSA
۴ – فیلتراسیون روغن گیر، آب گیر، ذرات، بو، CO ، باکتری
۵ – مخازن فشار بالا
۶ – اتصالات و لوله کشی
۷ -سیستم نمایشگر خلوص و فلوی خروجی
۸ – مانیفولد ارتباطی سیستم اکسیژن ساز و سیستم پشتیبان کپسولی
✅#نصب_دستگاه_اکسیژن_ساز_بیمارستانی
قبل از سفارش دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی و روشن نمودن آن، به نکات ذیل توجه کنید:
• برق متناسب با جریان و ولتار مورد نیاز باید فراهم باشد.
• اکسیژن ساز برق زیادی مصرف می کند بنابراین از کابل ها و سوکت های با کیفیت استفاده نمایید.
• اتاق باید بدون ذرات گرد و غبار باشد و تهویه کاملا مناسب داشته باشد.
• ورودی دستگاه باید کاملا آزاد باشد و به هیچ وجه پوشیده نباشد.
• اکسیژن ساز باید از دیوار، پرده و یا تخت بیماران فاصله داشته باشد.
شلنگ های بلند می توانند باعث تصعید رطوبت و ایجاد قطرات آب در تیوب شوند، و بنابراین نباید از آن ها استفاده کرد.
اغلب تجهیزات پزشکی که برخی از آن ها نیز در منزل استفاده می شوند، قبلا در بیمارستان وجود داشته اند. برای بیمارانی که مشکل در نفس کشیدن دارند از دستگاه اکسیژن ساز استفاده می شود زیرا کمبود اکسیژن اختلال در تنفس و در نتیجه در عملکرد بدن به وجود می آورد.
استفاده از دستگاه اکسیژن ساز بیشترین سطح ایمنی را به همراه دارد ولی باید خیلی مراقب باشید که در بیمارستان از استعمال دخانیات و مواد متحرقه پرهیز شود. زیرا لوله های تولید اکسیژن در بخش های متفاوت بیمارستان مثل اتاق عمل ها وجود دارد و از آن جایی که اکسیژن ماده ای اشتعال پذیر است می تواند خطرآفرین باشد.
برخی از اکسیژن سازهای بیمارستانی با دستگاه های بی هوشی ارتباط دارند. به محض این که ماسک درآورده می شود و یا سیستم اکسیژن رسانی قطع می شود، دستگاه مجاور تخت برای بیمارانی که در کما یا بی هوشی به سر می برند هشدار می زند که نشان دهنده اتصال دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه بی هوشی است.
در صورتی که سیستم تولید اکسیژن دردستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی سانترال باشد می توان از آن در بیمارستان برای تمامی بخش ها استفاده نمود.
تولید اکسیژن بیمارستانی بدون نیاز به کپسول اکسیژن و با این دستگاه ها به خوبی تامین می شود. همواره از بهترین انواع دستگاه های تولید اکسیژن بیمارستانی باید برای بیماران ریوی و تنفسی استفاده شود.