بررسی آلارم ها و هشدارهای پمپ سرنگ

بررسی آلارم ها و نکات ایمنی دستگاه پمپ سرنگ:

 حرکت مواد درپمپ سرنگ توسط یک موتور پله ای (استپ موتور) کنترل می شود. اولین قدم‌ کنترل سرعت وحرکت وقبل از آن تشخیص نوع سرنگ ومیزان حجم آن است که این کار توسط پنتاسیومتر انجام میشود بدین صورت که زمانی که ضامن نگهدارنده سرنگ را کشیده وسپس رهامیکنی تا روی سرنگ کاملا فیکس شود این حرکت سبب چرخش یک چرخ دنده درپشت آن شده ونتیجه چرخش آن نیز سبب تغییر مقدار مقاومت متغیر میشود باتوجه به میزان مقاومت مثلا اگر مقاومت پنجاه اهم باشد حجم سرنگ ۵۰ccمیباشد.که بسیاردقیق وخطای آن نیز کم میباشد. و اما نحوه ی عملکرد استپ موتور بصورت کلی بدین صورت است که یک سیگنال (ولتاژ) به سمت موتور فرستاده ومجدد قطع میشود این موضوع سبب حرکت پله ای موتور میشود که در سرعت یا rate بالا شاید قابل مشاهده نباشد اما درrate پایین به وضوح باچشم دیده میشود که موتور به صورت پله ای درحال چرخش است، (تعداد پالس ها (پله های استپ موتور) آن نیز ازروی فرستنده وگیرنده های تعبیه شده درموتور تشخیص داده میشود، بدین شکل که درون موتور دو چرخدنده که یکی فرستنده ودیگری گیرنده است قرارگرفته بین این دو یک پره ی چرخشی تعبیه شده موتور که استارت میشود پره ی میانی هم شروع به چرخیدن میکند زمانی که هرسه گیرنده پره و فرستنده مقابل هم قرارگیرند موتور استاپ وزمانی که پره میان فرستنده و گیرنده نیست گیرنده پالس (نور) را از فرستنده دریافت کرده و حرکت میکند اینگونه حرکت پله ای موتور تنظیم میشود.) این حرکت موتور توسط پیچ و مهره به حرکت خطی تبدیل شده و هوک رابه سمت جلو هدایت میکند تا سرنگ را گرفته و از طریق پالس های اعمالی به موتور پله ای، میزان درجه چرخش محور موتور مشخص می شود. با استفاده از یک چرخ دنده ی گرد و پیچاندن پیچ که به موتور پله ای متصل شده است ، اهرم جلو رفته و به سرنگ فشار می آورد . در بخش فیدبک از طریق پتانسیومتری که به انتهای اهرم متصل است ، هر گونه خطای احتمالی در میزان چرخش محور موتور و یا میزان حرکت اهرم ، آشکار شده و در خروجی دستگاه اصلاح می شود. میزان جریان تزریقی متناسب با قطر سرنگ (که پیش تر نحوه تشخیص اش عنوان شد) و  سرعت پیش رفتن پیستون سرنگ تنظیم می شود. 

 

آلارم های دستگاه

 

Alarm Occlusion –۱ :

به معنای گرفتگی درمسیر حرکت مایع است. که این گرفتگی یا ناشی از وجود هوا درسرنگ یا ست متصل به آن ویا وجود لخته یا هرنوع گرفتگی در رگ بیمار میتواند باشد. 

 

Alarm Battery-۲  :

نزدیک به اتمام باتری به صدا درمی آید تاپرستار را نسبت به اتصال دستگاه به برق مطلع سازد. 

 

Near Empty-۳  :

زمانی که مایع درون سرنگ نزدیک به اتمام است این آلارم به صدا درمی آید جهت هشدار اتمام فرایندکار به پرستار یا پزشک مربوطه 

 

۴- Alarm END :

پس از اتمام فرآیند تزریق این آلارم به صدا درمی آید. سپس پرستار جهت شارژ دارو یاجدانمودن دستگاه از بیمار اقدام می کند. 

 

Check Syringe-۵ :

هر سرنگی که در دستگاه پمپ سرنگ جایگذاری میکنیم داری حجم و برند (دربرندهای مختلف قطرهای مختلف راشاهد هستیم) معینی است که باید این حجم و نوع (بصورت پیش فرض یسری برندهای اصلی سرنگ دردستگاه تعریف شده است) را از روی دستگاه نیز توسط منو کاربری مشخص کنیم اگر بعنوان مثال سرنگ پنجاه سی سی باشد اما کاربر حجم سرنگ را به اشتباه عدد دیگری وارد کرده باشد این آلارم مشاهده میشود. و به همین صورت درموردانتخاب برند دستگاه. 

 

۶ – No MAIN :

نشان دهنده قطع برق در طول تزریق 

 

پارامترهای پمپ سرنگ:

نکته:ابتدا که دستگاه را روشن میکنیم دستگاه بصورت خودکار   self-test میشود واگر دارای ایرادی باشد آن را به وسیله یک کد مشخص به نمایش میگذارد. 

 

سایرپارامترها:

پس از پارامترهایی که شاملNew ]nfution برای انتخاب تزریق جدید که این قابلیت را ایجاد میکند که همه ی پارامتر ها را مجدد بتوان تنظیم کرد drug که دز دارو و save drug که میتونیم نام دارو هارا به لیست اضافه کنیم و همینطور unit که تعیین کننده واحد تزریق است به پارامترهایی میرسیم که ویژگی های خاص تری را برای دستگاه ایجادمیکنند شامل: 

 

Alarm silent-۱ :

به مدت تنها دودقیقه میتوان آلارم ها را قطع کرد. مثل زمانی که انتهای تزریق است ودستگاه مدام آلارم می دهد میتوان آلارم را تا انتهای تزریق قطع کرد. 

 

 Blous-۲ :

توسط این پارامتر کاربر میتواند با توجه به میزان اهمیت و اورژانسی بودن دارو حجم معینی از دارو را با فشار و سرعت بیشتری به بیمار تزریق کند بدین صورت که تا پایان تزریق حجم مورد نظر انگشت خود را روی دکمه ی تعبیه شده نگه داشته وپس اتمام انگشتش را برمیدارد (سرعت تزریق از طریق منو بااین عنوان بعنوان پیش فرض انتخاب شده وباتوجه به نوع دارو میتوان تغیرش هم داد) و مجدد استارت میکند تا ادامه تزریق طبق میزان تنظیم شده قبلی انجام شود. از این قابلیت برای هواگیری دربرخی پمپ هانیز استفاده میشود بدین صورت که دکمه را نگه داشته تا دارو از کل مسیر تا آنژیوکت خارج شود. 

 

Keep Vein Open(kVO) -۳ :

در صورتی که تزریق به هر دلیل متوقف گردد ، برای جلوگیری از انسداد سر سوزن و نیز بسته شدن رگ مقدار کمی دارو به بیمار با سرعت بسیار کم تزریق میشود ( مثلا درحد یک میلی لیتر درساعت) 

 

 Infusion Mod-۴ :

شامل: 

• Continuous : یعنی بصورت پیوسته با یک نرخ مشخص تزریق شود. 

 

 Pressure-۵ :

مورد  occlution (انسداد) دراین پارامتر تعبیه شده تا توسط کاربر بتوان میزان حساسیت به فشار را تعیین کرد این فشار یا ناشی از فرسودگی سرنگ‌ و سفت شدن آن ویا انسداد رگ میباشد و همین طور غلظت دارو، که باتوجه به این موارد میتوان میزان حساسیت را تغییر داد بدین صورت که هرچه حساسیت راکمتر کنیم درواقع از میزان کمتری فشار صرف نظر کرده و حساسیت بیشتر میشود. 

 

 Event log-۶ :

تزریقاتی که قبلا انجام شده وآلارم ها را نشان میدهداهمیت این پارامتر منو دستگاه ازین جهت میباشد که میتوان سابقه ی ایراداتی که برای دستگاه رخ داده وسبب ارور در دستگاه شده چک کرد. 

 

سایر پارامتر ها شامل مواردی چون دز تزریقی داروها،زمان وتاریخ ،نام وارد بخش،شماره سریال وسری ساخت وتاریخ ساخت،میزان تزریق هایی که تاآن تاریخ انجام شده است،میزان ساعتی که دستگاه کار کرده و…راشامل میشود. 

 

شرایط استفاده از پمپ سرنگ 

حرارت محل استفاده ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۳۰ تا ۸۰ درصد می‌باشد. 

 

توجه: پمپ را در شرایط زیر قرار ندهید: 

۱ ـ در مقابل نور مستقیم خورشید 

۲ ـ در محلی که فشار هوا کاهش یا افزایش یابد.

۳ ـ در معرض گازهای مخرب یا گردو غبار 

۴ ـ در محلی که لرزش دارد یا سطح نا هموار است 

۵ ـ در نزدیکی بخاری و یا وسیله گرم کننده دیگر 

۶ ـ در معرض افشانه‌های آب 

۷ ـ در نزدیک رادیو و تلویزیون یا وسایل الکترونیکی با فرکانس بالا 

 

 

نکات ایمنی در مورد کاربرد دستگاه های پمپ سرنگ و انفوزیون:

• از بکارگیری دستگاه در محل‌های مرطوب و یا زمین خیس به منظور جلوگیری از اتصال کوتاه خودداری کنید. 

 

• از بکارگیری پمپ در محل نگهداری مواد شیمیایی یا مکان‌هایی که گازهای بیهوشی قابل انفجار وجود دارد خوداری کنید. 

 

• همواره از پریزهای دارای اتصال زمین جهت اتصال دستگاه به برق استفاده کنید. 

 

• هیچگاه از سیم‌های رابط و سه راهی جهت اتصال دستگاه به برق استفاده نکنید. 

 

• در صورت وارد شدن ضربه به پمپ و یا سقوط آن، از بکارگیری مجدد دستگاه قبل از تأیید پرسنل سرویس خودداری کنید. 

 

• مطمئن شوید دو شاخه برق دستگاه بعد از شستشو و قبل از استفاده مجدد کاملاً خشک باشد. 

 

• از فشار آوردن روی لامپ آلارم‌ها و لامپ‌های نشانگر عملکرد دستگاه در هنگام شتستشو خودداری کنید

 

 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش