دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 بررسی دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

تاریخچه دستگاه اپکس فایندر:

دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی برای اولین بار توسط فردی به نام کاستر مورد بررسی قرار گرفت. در سال 1942 شخصی به نام سوزوکی این ایده را با عبور جریان برق از طریق دندان سگ بررسی کرد. سوزوکی سازگاری قوی الکتریکی میان الکترودها و کانال ریشه در غشای مخاطی دهان را ثابت کرد و سپس Sunada با فراگیری این اصول توانست ابزاری ساده با استفاده از جریان مستقیم برق بسازد و طول کانال را اندازه‌گیری کند.

 

دستگاه های اپکس فایندر دندانپزشکی از سال 1962 میلادی در میان اندودانتیکس‌ها جای گرفتند و از آن زمان به بعد در سال‌های بعدی تکنیک‌ها و متدهای جدیدی بر روی نسل‌های مختلف این دستگاه دندانپزشکی توسط افراد مختلف اضافه شد.

 

نسل اول دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی در سال 1974 تولید شد که این دستگاه ها معایب مختلفی داشتند؛ برای مثال دقت این نسل از دستگاه‌ها در مکانی که خون وجود داشت کم می‌شد و نتایج اشتباهی را به دندانپزشک ارائه می داد (دقت اندازه گیری دستگاه اپکس فایندر در نسل اول در سال 1974 تقریبا 83 درصد گزارش شده است).

 

نسل دوم دستگاه های اپکس فایندر در سال 1990 تولید شد که این دستگاه ها در آن سال دارای دقت 93 درصد بودند.

نسل سوم دستگاه های اپکس با دستگاه های نسل دوم برابر بودند و تنها تفاوت آن ها استفاده از چندین فرکانس در تعیین طول کانال ریشه بود.

 

نسل چهارم دستگاه های اپکس لوکیتور در سال 2002 با پیشرفت بسیار بیشتر تولید و عرضه شد که این دستگاه  Bing 1020 نام داشت.این نسل از دستگاه ها برای اندازه گیری ریشه دندان از دو فرکانس جداگانه استفاده می کردند.از مزایای دستگاه های نسل سوم و چهارم می توان به عدم کاهش میزان دقت اندازه گیری در مکان مرطوب ناشی از خون و چرک اشاره کرد.

 

دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی:

یکی از اصلی‌ترین درمان ها در حوزه دندانپزشکی که برای حفظ دندان طبیعی و از بین بردن عفونت و درد ناشی از عفونت انجام می شود درمان ریشه نام دارد که البته با نام های دیگری همچون عصب کشی، Root Canal Therapy و یا اندو (Endo) نیز شناخته می شود.

 

اگر برای درمان دندان پوسیده به موقع به دندانپزشک مراجعه نشود و میزان پوسیدگی دندان شدید شود،این پوسیدگی و عفونت به مراتب بیشتر و بیشتر شده و سبب آسیب به عصب دندان می شود که در چنین شرایطی دندانپزشک می بایست برای ترمیم پالپ دندان و پاکسازی فضای کانال دندان به درمان ریشه یا همان اندو بپردازد.

 

در درمان ریشه، عصب دندان عفونی شده خارج می‌شود و سپس کانال ریشه تمیز شده و شکل داده می‌شود و سپس با پر کردن دندان، از نفوذ باکتری به دندانی که اندو شده است جلوگیری می‌شود.

 

یکی از تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز و اساسی در درمان ریشه، دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی یا همان اپکس لوکیتور می‌باشد؛ از این دستگاه برای تشخیص موارد مختلفی در طول فرایند درمان ریشه استفاده می شود که این موارد عبارتند از:

 

  •  تشخیص انتهای کانال و ریشه دندان بیمار
  • شکستگی ریشه دندان به صورت عمودی
  • تحلیل داخلی یا خارجی توام با پرفوراسیون ریشه
  • عدم نیاز به عکس رادیوگرافی در خانم های باردار و کودکان
  • اندازه گیری طول ریشه

 

کاربرد دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

تعیین طول کانال ریشه دندان بیمار یکی از اساسی ترین مواردی است که می تواند به درمان موفقیت آمیز کانال ریشه دندان و عصب کشی دندان کمک نماید که برای این مورد می توان از دو دستگاه رادیوگرافی و اپکس فایندر استفاده کرد.

اپکس لوکیتور یک دستگاه الکترونیکی است که در درمان ریشه (اندو) از آن استفاده می شود که به کمک این دستگاه می توان موقعیت اپیکال فورامن و در نهایت طول فضای root canal را مشخص کرد.

 

امروزه کاربرد اپکس فایندر به حد چشم گیری افزایش پیدا کرده است. استفاده از این دستگاه دندانپزشکی به حدی رسیده است که درمان اندو بدون این دستگاه تقریبا برای دندانپزشکان کاری دور از ذهن می‌باشد.با توجه به اهمیت بالای این دستگاه در مطب‌های دندانپزشکی انتخاب یک دستگاه اپکس لوکیتور مناسب با ویژگی های منحصر به فرد در کنار قیمت مقرون به صرفه و خدمات و پشتیبانی مطلوب از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

 

اجزای دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی:

دستگاه اپکس فایندر با توجه به برند و سیاست فروش هر کمپانی در بسته بندی خود دارای لوازم جانبی مختلف در تعداد متفاوتی می‌باشد که در ادامه به معرفی کلی این لوازم خواهیم پرداخت:

  1. کابل برق دستگاه یا شارژر
  2. گیره لبی یا لیپ کلیپ(لیپ هوک)
  3. نگهدارنده فایل
  4. سیم رابط(نری و مادگی)
  5. فلش دانگل(کالیبراسیون)
  6. پایه نگهدارنده دستگاه

 

خرید دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

با توجه به اهمیت بالای دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی در مطب ها و کلینیک‌های دندانپزشکی انتخاب بهترین نوع این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. در خرید دستگاه اپکس فایندر باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

 

دقت دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

همانطور که در بخش تاریخچه دستگاه اپکس فایندر گفته شد دستگاه های نسل قدیم از دقت پایین تری برخوردار بودند و دستگاه در مکان مرطوب که خون وجود داشت نتیجه های نادرستی را در اختیار دندانپزشک یا کاربر قرار می داد که این موضوع سبب خلل در کار درمان می شد.دستگاه های اپکس فایندر نسل جدید که توسط کمپانی های سازنده ساخت و تولید می شوند و اکنون در بازار وجود دارند تقریبا دارای یک دقت اندازه گیری با اندک کمی متفاوت می‌باشند و در صورت وجود خون،عفونت و … دقت دستگاه کاهش پیدا نمی کند.

 

درصد خطای اندازه گیری دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

درصد خطای اندازه گیری یکی دیگر از معیارها در خرید دستگاه اپکس لوکیتور می باشد که رابطه عکس با دقت دستگاه دارد به این صورت که هرچه دقت دستگاه بیشتر شود طبیعتا درصد خطای دستگاه کاهش پیدا می کند و در نتیجه اطلاعات به صورت دقیق تر و درست تر در اختیار دندانپزشک قرار خواهد گرفت.

 

درصد خطا در دستگاه های اپکس فایندر نسل جدید که امروزه به فروش می رسند تقریبا کمتر از 3 درصد می باشد.

 

صفحه نمایش دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

دستگاه های اپکس فایندر در برندها و مدل های متفاوتی وجود دارند که با توجه به مدل دستگاه دارای صفحه نمایش متفاوتی هستند.بزرگ تر بودن صفحه نمایش می تواند سبب دید بهتر دندانپزشک در حین کار درمان شود اما اگر فضای کمی دارید و کوچک بودن دستگاه برایتان اهمیت زیادی دارد می توانید دستگاه های با صفحه نمایش کوچکتر را خریداری نمایید.

 

هشدار صوتی دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

 

برخی از دستگاه های اپکس فایندر مجهز به سیستم هشدار صوتی می باشند و برخی دیگر از این دستگاه ها با توجه به برند و مدل دستگاه این هشدار را بر روی صفحه نمایش در اختیار کاربر قرار می دهند.طبیعی است مجهز بودن به سیستم هشدار صوتی برای دندانپزشک گزینه بهتری می باشد.

 

تعداد لوازم حانبی دستگاه:

تعداد لوازم جانبی در داخل دستگاه های اپکس فایندر با توجه به برند و مدل دستگاه متفاوت می باشد.

 

  • بی سیم یا با سیم بودن دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

برخی از دستگاه های اپکس فایندر دارای باطری داخلی می باشند که این دستگاه ها شارژی می باشندو در حین خرید باید به نوع باطری توجه داشت.برخی دیگر از دستگاه ها مستقیما با سیم و به وسیله برق شهری کار خواهند کرد.مدل های بی سیم به دلیل امکان جا به جایی راحت تر دستگاه طبیعتا انتخاب بهتری خواهند بود.

 

  • قابلیت نویزگیر دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

به دلیل اندازه گیری چند فرکانسی احتمال اندازه گیری با خطای بیشتر در دستگاه های اپکس لوکیتور وجود خواهد داشت،به همین دلیل برخی از برندها برای جلوگیری از بروز خطا در اندازه گیری، در داخل دستگاه قطعات و یا بدنه نویزگیر تعبیه می کنند.

 

  • زاویه چرخش صفحه نمایش دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

قابلیت زاویه چرخش صفحه نمایش به دندانپزشک امکان دید بهتر و وسیع تری را در حین درمان می دهد.

 

  • باطری دستگاه اپکس فایندر دندانپزشکی

اگر تمایل به خرید دستگاه اپکس لوکیتور بدون سیم دارید باید به مشخصات باطری توجه زیادی داشته باشید تا دستگاه بتواند با یک بار شارژ کامل در هر روز یشترین کارکرد را مهیا کند و پاسخگوی تمامی بیماران باشد.بهترین نوع باطری در دستگاه های اپکس فایندر که کارکردی حدود 6 الی 7 ساعت متوالی را با ظرفیت 1500 الی 2000 میلی آمپر در ساعت را خواهند داشت.

 

قیمت دستگاه اپکس فایندر :

قیمت دستگاه اپکس لوکیتور دندانپزشکی با توجه برند و مدل هر دستگاه متفاوت است و عوامل متعددی در قیمت دستگاه تاثیرگذار خواهند بود که برخی از این موارد عبارتند از:

 

دقت اندازه گیریدرصد خطاتوان باطریامکان اتصال به سیستم روتاریبا سیم یا بدون سیم بودنتعداد حافظهکنترل خودکاربرند دستگاهگارانتی دستگاهخدمات پس از فروش

 

گران بودن یک دستگاه دندانپزشکی نمی تواند معیار مناسبی برای خرید باشد و شما باید با توجه به بودجه و نیاز خود از بین دستگاه های موجود در بازار بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

 

آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی

۵
از ۵
۹ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش