لیزر فیزیوتراپی

 

لیزر پرتوان در فیزیوتراپی

لیزر پرتوان (HPLT) یک پیشرفت تکنولوژیک ایجاد شده در حوزه لیزر کم توان یا لیزر سرد است و می‌تواند بخش بسیار بزرگتری از سطح بدن را در مقایسه با لیزر سرد درمان نماید. این نوع لیزر قبلا در پزشکی تنها در جراحی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت.

 

مکانیسم اثر لیزر تراپی

مکانیسم اصلی اثر لیزر تراپی ناشناخته است، ولی یکی از مکانیسم‌های اصلی که تاکنون روی آن مطالعه شده، ایجاد تغییر در زنجیره انتقال الکترون در میتوکندری‌ها می‌باشد. انرژی امواج نوری لیزر باعث می‌شود اعمال این زنجیره سریعتر انجام شود و تولید ATP افزایش یابد و در نتیجه ساخت زنجیره‌های DNA و اعمال سلولی و ساخت پروتئین و بعضی اعمال سلولی دیگر با سرعت بیشتری انجام گیرد.

دیگر مکانیسم‌های مورد مطالعه شامل جذب اشعه توسط پروتئین‌های غشای سلولی است که باعث تغییر شکل غشاء و افزایش نفوذپذیری آن نسبت به یون‌ها می‌باشد.

لیزر درمانی یک روش بدون درد، ایمن و بدون عوارض جانبی است که امکان استفاده از آن برای کاهش دردهای اسکلتی، عضلانی ،عصبی وجود دارد. امروزه بسیاری از مطالعات مختلف، اثربخشی لیزر تراپی برای بهبود سریع‌تر زخم یا موارد آسیب‌دیدگی در بدن را نشان داده و طبق این بررسی‌ها، لیزر درمانی می‌تواند باعث کاهش درد عصبی، عضلانی و اسکلتی شود.

چگونگی روند درمان با دستگاه لیزر فیزیوتراپی

لیزرها درواقع دارای ماده‌ای هستند که نور را تولید و از طرفی در طیف موردنظر تقویت می‌کند.

وجود دو عدد آینه ای که در دستگاه و پروب آن هست باعث انعکاس رفت و برگشتی نور ایجاد شده از داخل این منبع می شوند.

که این اشعه ها مجموعه ای از یک یا چند رنگ خالص می باشند.

این طیف خاص نور لیزر که آن را از یک لامپ معمولی متمایز می کند باعث تحریک سلول زنده یا آسیب دیده می شود.

همین امر باعث ترمیم بافت آسیب دیده در بسیاری از بیماریها مانند درد گردن و مچ دست، آرتروز زانو و بیماری های اسکلتی و قسم علی هذا می شود.

ازجمله عواملی که باعث می شود این روش درمانی نسبت به بقیه درمان ها عملی باشد کوچک بودن آن است.

چرا که در این صورت راحت تر و دقیق تر به نواحی مورد نظر بدن درمان اعمال می شود.

به علاوه در مواردی که درمان های دیگر ممکن است دردآور و خارج از تحمل بیمار باشد استفاده از دستگاه لیزر فیزیوتراپی درمانی بدون درد و غیرتهاجمی است و قطعا مهم تر از همه اینکه بدون ایجاد آسیب در بافت اطراف محل درد یا جراحت درمان را امکان پذیر می کند .

بطور مثال در یک زخم به سرعت ترمیم و تکثیر سلول های آن می افزاید.

و همچنین علاوه بر آن به ترمیم استخوان،بافت اپتیلیون و عضلات و تاندون های آسیب دیده، تقویت ساخت دوباره عصب محیطی و تسریع در تکثیر مویرگ های جدید که منجر به خونرسانی بهتر بافت می شود کمک زیادی می کند.

حال سوالی پیش می آید که آیا ترکیب درمان از طریق دستگاه لیزر فیزیوتراپی با روش های دیگر درمان امکان پذیر است؟

و جواب این است که: بله نه تنها امکان پذیر است بلکه می توان گفت ترکیب آن با تب سوزنی، تغذیه درمانی، الکتروتراپی و فیزیوتراپی بسیار مؤثرتر واقع می شود.

۵
از ۵
۱۱ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش